fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Zanimivosti & Zabava

Butik Bestie: »Veliko strank ceni to, da jim oblačila prinesem in jim svetujem.«

Izložba je polna oblačil po zadnji modi, raznih barv, naborkov in kar kliče, da vstopim v trgovinico na koncu (ali na začetku) Kandijskega mostu. Kljub maski na obrazu je bilo jasno, da Dunja Lazić pozdravlja z nasmehom. Kako ne bi, saj podjetnica in lastnica butika v njem živi svoje otroške sanje.

“Kot otrok sem se zapirala v sobo, iz omare privlekla oblačila in z njimi ustvarjala razne kombinacije,” z žarom v očeh in vidnim navdušenjem govori o modi. Otroško sobo in omaro je zamenjal butik Bestie, ki je poklon njenim prijateljicam.

Ob koncu delovnega dne ne odhiti domov, ampak, tako kot je nekoč to počela v svoji sobi, z oblekami kombinira različne možnosti. Obvezno v spremstvu glasbe, večkrat poudari simpatična 36-letnica.

Butik je odprla pred tremi leti, navkljub času velikih nakupovalnih centrov in hitri modi. “Ljudje pogrešajo pogovor, ne gre samo za to, da ti prideš v trgovino si najdeš obleke, zapreš v garderobo in to je to. Veliko strank ceni to, da jim oblačila prinesem in jim svetujem.” Rada sem obkrožena z ljudmi, z njimi poklepetam, doda podjetnica.

V butiku Dunja Lazić živi svoje sanje.

Kljub zaprtju je redno urejala izložbo

Zato je odločitvi vlade, da se neživilske trgovine v času epidemije zapirajo, sledil šok. Sogovornica prizna, da en teden ni prišla k sebi. “Jaz sem pustila dve službi, da sem odprla trgovino. Začela sem dobro, zdaj me bo nekaj ustavilo, sem razmišljala. Potem sem rekla, da je dosti,” odločno pove. Navkljub zaprtju je na dva tedna redno spreminjala izložbo in začela s spletno prodajo. “Ampak nisem tip za spletno prodajo, jaz rabim ljudi.” In ljudje potrebujejo njo in njene nasvete.

Dunjina desna roka.

Vse smo rade lepe, tudi pri 93-ih

V butiku vsaka najde kaj zase. Večino oblek izbere po svojem okusu, a vedno ima v mislih svoje stranke in njihove želje. Sicer jih obiskuje mlado in malce starejše. Njena najstarejša stranka, je mlada po srcu 93 let in je še vedno rada urejena. A Dunja opaža, da je večina žensk do sebe preveč kritična.

» Vedno pravim, da na sebi ne smemo poudarjati napak, kritična je že okolica, ne smemo biti še same.«

Pravi, da je korona stranke spremenila. “Ni več neke volje,” doda. Pri nakupih se pozna, da ni več večjih dogodkov, kot so poroke, birme, maturantski plesi.

» Stranke pravijo, da »nimajo kam iti«. Pa jim odgovorim, pojdite na kavo in se lepo oblecite, vsak dan naj bo priložnost, da se lepo uredimo,« zaključim pogovor s prijetno sogovornico. Iz butika odidem z vrečko, čeprav sem si rekla, da ne bom in da, » nimam kam iti«. A vem, da mi bo kupljena malenkost polepšala dan in vesela sem, da sem v času multinacionalk podprla našo podjetnico.

Modni navdih

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih