fbpx
Mestnik
FOTO: MONM:
Aktualno

Čez vikend zapora državne ceste v Birčni vasi in priključka pri šoli

V Birčni vasi pri Novem mestu so med prenovo državne ceste za promet včeraj zaprli cestni odsek in priključek pri podružnični osnovni šoli. Tam bodo na novo z asfaltom preplastili cestišče, prometna zapora pa velja do nedelje. Obvoz za priključek je v obeh smereh možen prek Birčne vasi, Velikega Podljubna in Petan, za državno cesto pa prek Straže.

Obvoz za omenjeni državni cestni odsek je do nedelje možen prek Novega mesta, Straže, Soteske, Podturna, Črmošnjic, Gabra, Uršnih sel in Birčne vasi ter v obratni smeri, so sporočili z novomeške občine.

Preureditev 700-metrskega odseka državne ceste v Birčni vasi sicer obsega prenovo cestišča, gradnjo manjkajočega pločnika, ureditev javne razsvetljave, dveh avtobusnih postajališč, obračališča in dostopnih poti ter navezav na lokalne ceste.

Vrednost del, ki potekajo od podružnične osnovne šole do železniškega podvoza, je nekaj več kot 1,16 milijona evrov. Direkcija RS za infrastrukturo bo za naložbo prispevala približno 930.000 evrov, preostanek pa Mestna občina Novo mesto, so še zapisali na novomeški občini.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih