fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP Novo mesto: prijeli 99 ljudi, ki so nedovoljeno prestopili mejo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 241 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in pridržali voznika, ki je vozil pod  vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in  tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola

Policisti PP Brežice so nekaj pred 16. uro na območju Čateža ob Savi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika  tovornega vozila in med postopkom ugotovili, da ima 30-letni državljan Srbije v litru izdihanega zraka 0,63 mg  alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

JAVNI RED IN MIR

Pridržali kršiteljico

Nekaj po 19. uri so policiste PP Krško poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi kršiteljica z  nedostojnim vedenjem in žaljenjem varnostnika motila javni red in mir. 25-letna kršiteljica, ki je bila pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomirila in ni upoštevala ukazov, zato so zoper njo uporabili prisilna sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev ji bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Kapele, Dobova, Loče, Čatež ob Savi, Arto) izsledili in prijeli 25 državljanov Rusije, 18 državljanov Maroka, 12  državljanov Sirije, 11 državljanov Indije, deset državljanov  Afganistana, šest državljanov Pakistana, pet državljanov Kube, štiri državljane Kitajske, štiri državljane Nepala, dva državljana Alžirije in dva državljana Šrilanke. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih