fbpx
Mestnik
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Aktualno Dogodki Novice

Črni torek: umrlo 40 bolnikov

Včeraj so ob 7.515 testih potrdili 2.217 novih okužb s koronavirusom. V bolnišnici se zdravi 1.192 ljudi, od tega jih je 202 na intenzivni negi. Umrlo je 40 bolnikov, kar je največ do sedaj.

Se nam obetajo strožji ukrepi?

Na Twitterju je minister za zdravje Tomaž Gantar zapisal: “Še kdo dvomi, da zaostritev ukrepov niso nujne? Za zdravje ljudi gre.” Kot je navedel je okužen vsak 22., potrebe po posteljah naraščajo, zaposleni so izčrpani, med zdravstvenimi delavci veliko okuženih. Prepričan je, da dokler bo več sprejemov kot odpustov, je zaostrovanje ukrepov za krajši čas smiselno.

Stanje v novomeški bolnišnici

V SB Novo mesto je hospitaliziranih 87 COVID bolnikov, včeraj so jih sprejeli še 10. Na intenzivni negi jih je 17, respiratorje pa potrebuje 7 oseb. So pa tudi včearj odpustili 4 bolnike, medtem ko so trije umrli. Njihovo sporočilo ostaja enako: Želijo si, da bi situacija še naprej bila obvladljiva, njihovi cilji pa so uprti v to, da bi bili vsi pacienti deležni pravočasne in kakovostne oskrbe, zato se zahvaljujejo vsem, ki jim pri tem pomagajo in upoštevajo ukrepe!

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih