fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Občina Vrtci, šole, študij

Novo mesto: Brezplačen topel obrok bo dobilo 196 otrok

Mestna občina Novo mesto bo poskrbela, da bodo v prihodnjem obdobju osnovnošolci dobili topel obrok. Obrok bo brezplačen in bo omogočen tistim, ki tudi sicer izpolnjujejo pogoje za financiranje obroka s pomočjo državnih sredstev.

Brezplačen topli obrok pripada učencem, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali odločbi za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 EUR (3. dohodkovni razred otroškega dodatka). Brezplačen obrok pripada tudi učencem, ki so nameščeni v rejniško družino.

Za brezplačen topel obrok se je prijavilo 196 otrok. Kot so sporočili iz MONM dostave zaenkrat ne načrtujejo, so pa organizirali več prevzemnih mest, kjer bo mogočen prevzem obroka. Obroke za učence iz več osnovnih šol Mestne občine Novo mesto bodo pripravili na OŠ Drska (108 kosil) in na OŠ Bršljin (69 kosil), medtem ko bosta OŠ Brusnice (6 kosil) in OŠ Stopiče (13 kosil) kosilo za svoje učence pripravljali sami, saj šolska kuhinja tudi sicer obratuje za potrebe vrtca. Za organizacijo prevzema obroka so odgovorni skrbniki oziroma starši, ki se lahko povežejo med seboj in si tako logistično olajšajo prevzemanje obrokov.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih