fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Narava & zdravje Novice Ostalo

Dan, ko se spominjamo tistih, ki jih več ni

Prvi november- intimen praznik, ki je posvečen vsem, ki so nas v življenju zaznamovali. Dan ko se spominjamo na pokojne po celem svetu.Na ta dan se odpravimo na pokopališča, na grobove bližnjih, jim prižgemo svečo in prinesemo rože, ikebane. Ob grobovih se zbere cela »žlahta« in obupajo spomine na pokojne. Lahko bi rekli, da je postal pravi družinski praznik, kjer se družine še bolj povežejo in obujajo stare spomine. Po dolgem času srečamo prijatelje, znance in z njimi na grobovih poklepetamo.

Lani smo ga praznovali brez verskih obredov, pod policijsko uro in omejitvami

Lansko leto je bil prvi november zaznamovan drugače: brez slovesnosti in verskih obredov, bile so omejitve med občinami, zbralo se je lahko največ 6 ljudi in pa bila je policijska ura.

Ob prižiganju sveč pomislite tudi na posledice okolja

Nakup sveč se v Sloveniji zmanjšuje. Ljudje se zadnja leta raje poslužujejo tako imenovanih lesenih sveč. Vsekakor pa ne pozabite, da ob prižiganju sveč, na posledice, ki jih število prižganih in kasneje zavrženih nagrobnih sveč povzročamo okolju.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih