fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Narava & zdravje Zanimivosti & Zabava

Dan odprtih vrat na Srednji zdravstveni in kemijski šoli

V sredo, 22. 11. 2023, je v Športni dvorani Leona Štuklja Šolskega centra Novo mesto potekal Dan odprtih vrat, v sklopu katerega se je predstavila tudi Srednja zdravstvena in kemijska šola. Dijaki in učitelji so obiskovalcem, med katerimi je bilo največ devetošolcev in njihovih staršev, predstavili izobraževalne programe, za katere izobražujejo na šoli: zdravstvena nega, bolničar-negovalec ter kemijski, farmacevtski in kozmetični tehnik. Prav tako so učenci lahko spoznali dodatne dejavnosti na šoli ter se seznanili s poklici in možnostmi zaposlitve.

Med mladimi obiskovalci je vladalo izredno pozitivno vzdušje, saj so si z radovednostjo ogledovali predstavitvene stojnice ter veselo klepetali in poizvedovali pri dijakih, kakšne so njihove izkušnje. Izkazalo se je, da so poklici v belih haljah nadvse privlačni za mladostnike, saj ponujajo pestrost ter raznovrstne izzive.

Naslednja priložnost za vse, ki želijo izvedeti več informacij o Srednji zdravstveni in kemijski šoli, pa bo na informativnih dnevih, in sicer 16. ter 17. 2. 2024.

Srednja zdravstvena in kemijska šola

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih