fbpx
Mestnik
Policija.si.
Policija.si.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Odtujil okoli 300 litrov goriva

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 178 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Kršitelja pridržali

Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocesti okoli 20.30 na Biču zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 56-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvine

Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je iz kolesarnice stanovanjskega bloka nekdo odtujil kolo z motorjem SYM JET4 RX, temno modre barve, registrskih oznak NM 5J-P2.

V Komarni vasi na območju PP Črnomelj je med 22. 11. in 23. 11. neznanec iz rezervoarjev petih delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 300 litrov goriva.  

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Nova vas pri Mokricah, Brežice) izsledili in prijeli 18 državljanov Afganistana, devet državljanov Rusije, šest državljanov Maroka, štiri državljane Eritreje, tri državljane Kameruna, tri državljane Burundija, dva državljana Indije in po enega državljana Šrilanke, Turčije, Alžirije, Gvineje in Burkine Faso. Na območju PP Črnomelj (Vinica) so prijeli pet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih