fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno

Danes v šole Pešbus, v vrtce likovni natečaj

Ob prvem dnevu letošnjega Evropskega tedna mobilnosti so nagovorili naše najmlajše občane – otroci so se prvič v tem šolskem letu podali v osnovne šole s Pešbusom, vrtci pa prejeli vabilo k sodelovanju v likovnem natečaju Varni v prometu, sporoča Mestna občina Novo mesto.

Pri Pešbusu sodelujejo osnovne šole Center, Grm in Otočec, otroci pa se na ta način v spremstvu učitelja, starša ali drugega prostovoljca odpravijo peš v šolo, na poti se družijo s prijatelji in se spoznavajo z okolju prijaznimi potovalnimi navadami.

Vrtičkarje je danes s povabilom v sodelovanju v likovnem natečaju nagovoril Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MoNm. Vrtci bodo tako imeli v prihodnjih tednih priložnost predšolskim otrokom na ustvarjalen način približati varno ravnanje v cestnem prometu in jim hkrati predstaviti vizijo trajnostne mobilnosti.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih