fbpx
Mestnik
Zlato priznanje za inovacijo je direktorju Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto Luki Blažiču podelil predsednik zbornice mag. Marko Gorjup. Foto: Boštjan Pucelj.
Aktualno Dogodki Zanimivosti & Zabava

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto prejela zlato priznanje za inovacijo

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je za pametno omaro za 24-urno izposojo naročenega knjižnega gradiva po nagradi za najboljši projekt leta, ki ji jo je podelilo Združenje splošnih knjižnic, kot prva knjižnica v Sloveniji prejela še zlato priznanje za inovacijo. Nagrada ji je bila podeljena s strani Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine.

Na letošnji razpis Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine je prispelo 26 inovacijskih predlogov, ki jih je ocenila 6-članska strokovna komisija. Priznanja in nagrade so bile podeljene 14. septembra v sklopu Dneva inovativnosti na Otočcu.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je zlato priznanje dobila za pametno omaro za 24-urno izposojo naročenega knjižnega gradiva, ki jo je zasnovala skupaj s partnerji. Poleg direktorja novomeške knjižnice Luke Blažiča sta se podelitve udeležili tudi predstavnici partnerjev v projektu Adriana Čeh iz podjetja Tenzor in Bojana Lešnik z Instituta informacijskih znanosti. Foto: Boštjan Pucelj.

V dopoldanskem času so potekale predstavitve na razpis prijavljenih inovacij ter okrogla miza z naslovom Z inovacijami presegamo meje, popoldne pa je predsednik zbornice mag. Marko Gorjup na slavnostni podelitvi najboljšim predal priznanja in nagrade, sporoča Bojana Medle.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih