fbpx
Mestnik
Zlati in diamantni dijaki z direktorjem in ravnateljico.
Aktualno Novice Vrtci, šole, študij

Dijaki zdravstvene šole v jati najboljših

Dijaki Srednje zdravstvene in kemijske šole Šolskega centra Novo mesto vsako leto znova presegajo odlične rezultate in dokazujejo, da so zaupanje in spoštovanje med dijaki in učitelji, odlično poučevanje, vestno delo in učenje ter prijazni in sproščeni odnosi rezultat do več kot odličnega uspeha.

Letošnja epidemija je močno zaznamovala delo dijakov in priprave na maturo, kljub vsemu pa so na Srednji zdravstveni in kemijski šoli izredno ponosni na svoje maturante, ki so z učenjem na daljavo zelo uspešno zaključili letnik in pristopili k poklicni maturi.

Na spomladanskem roku poklicne mature je letošnja generacija presenetila z odličnimi rezultati. K poklicni maturi je pristopilo 247 dijakov. 225 (91,1 %) je bilo uspešnih, med njimi 51 (20,6 %) odličnih.
Rekordno je število zlatih maturantov, saj jih je kar 30. Dijakinje, ki so osvojile vseh 23 točk, in so diamantne maturantke, pa so: Barbara Martič (F4a), Leja Bele (K4b), Lucija Mohar (Z4a) ter Vanja Hribar in Lea Kolenc (obe Z4b).

Podelitev spričeval je zaradi koronavirusne situacije potekala z razredniki v učilnicah, kljub vsemu pa sta najboljše dijake – zlate in diamantne, v Športni dvorani Leona Štuklja na kratki kulturni prireditvi s čestitkami in pozitivnimi mislimi pospremila v življenje direktor Šolskega centra Novo mesto dr. Matej Forjan in ravnateljica Srednje zdravstvene in kemijske šole Damjana Papež.

Diamantni dijaki z direktorjem in ravnateljico.Diamantne dijakinje z ravnateljico.

Z zavedanjem, da zaupanje, odgovornost in prijazne besede ter topli medsebojni odnosi gradijo šolo in oblikujejo mlade, so na zdravstveni šoli ponosni, da so tisti, ki poučujejo, vzgajajo, učijo za jutri in za človeka ter tlakujejo prihodnost s poklici srednja medicinska sestra, srednji zdravstvenik, kemijski tehnik/-ica, farmacevtski tehnik/-ica in kozmetična tehnica.

Janja Florjančič, Srednja zdravstvena in kemijska šola Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih