fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Z vlomom v osebni avto znamke BMW povzročil 2.000 evrov škode

Policisti so obravnavali 61 interventnih dogodkov in na številko policije 113 skupaj prejeli 234 klicev.

Prometne nesreče

Policisti so obravnavali sedem prometnih nesreč z materialno škodo. V Krškem, Sevnici in Novem mestu so obravnavali prometne nesreče z lahkimi poškodbami.

Okoli ene ure popoldne je v Brestanici prišlo do prometne nesreče v kateri se je 35-letni voznik osebnega avtomobila lažje poškodoval. Po prvih ugotovitvah se je vanj zaradi prekratke varnostne razdalje zaletela
32-letna voznica osebnega avtomobila. Pri nobenem niso ugotovili prisotnosti alkohola.

Popoldne, nekaj pred peto uro, je na glavni cesti Sevnica – Radeče, prišlo do trka dveh vozil. Ker je sprva kazalo, da je eden od udeležencev huje poškodovan, so ga po oskrbi na kraju s helikopterjem odpeljali v celjsko bolnišnico – kasneje se je sicer izkazalo, da je 26-letni voznik poškodovan le lažje. 31-letni povzročiteljici, ki po prvih ugotovitvah ni vozila po svoji strani voznega pasu, so napisali plačilni nalog. Alkotest je pri obeh udeležencih pokazal 0,0.

V Novem mestu, v križišču Ločna, je nekaj po četrti uri danes zjutraj, 10.7.2020, prišlo do trka med osebnim in tovornim vozilom. Po prvih ugotovitvah 41-letna voznica osebnega avtomobila v križišču, kjer so bili
semaforji izklopljeni, ni upoštevala prometnih znakov in je odvzela prednost vozniku tovornega vozila. Voznica in tri sopotnice so se lažje poškodovale.

Vlomi in tatvine

V Trebnjem je zjutraj lastik BMW-ja ugotovil, da so mu ponoči vlomili v vozilo in iz prtljažnika odnesli nekaj denarja. Skupaj s povito pločevino, so mu naredili za skoraj dva tisoč evrov škode.

Metliški policisti so v Kapljišču obravnavali tatvino kolesa znamke Rock, črne barve, vredno okoli 500 evrov.

V Jami pri Dvoru so policisti iz Dolenjskih Toplic opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah so neznanci v noči iz četrtka na petek vlomili, pregledali prostore ter odnesli nekaj zlatnine in
denarja – skupaj naj bi naredili za okoli dva tisoč evrov škode.

Policisti iz Trebnjega so opravili ogled nasilnega vstopa v cerkev v Velikem Gabru. Odnesli niso ničesar, so pa naredili za okoli sto evrov škode.

Mejne zadeve

Novomeški policisti so dopoldne pri Padežu prijeli dva državljana Maroka in državljana Alžirije, ki so v državo vstopili na nezakoniti način. Pri Tanči gori so črnomaljski policisti dopoldne prijeli državljana Maroka, popoldne, okoli pete ure, pa enajst državljanov Alžirije. Še uro kasneje so pri Tanči gori prestregli še 22 državljanov Pakistana. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Robert Perc, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih