fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Zanimivosti & Zabava

Dizajn, šik in vintič butik predstavlja nov modni menu v Novem mestu

»Težko pričakovana otvoritev je uspešno za nami. Odziv Novomeščank je odličen in same so povedale, da mesto potrebuje prostor modnega druženja in kulturno umetniških dogodkov ter slovenski dizajn,« so navdušeno sporočili iz KNOF-a.

Koncept butika KNOF

Ne gre za klasični vintage butik temveč za modni ples, kjer se združita slovenski dizajn in dober vintage kos, kot je recimo Murin ali Labodov suknjič, ki je sam po sebi pojem kvalitete s podpisom slovenskega dizajna s tradicijo.

Verjamejo v trajnost, kvaliteto pred kvantiteto, zato izdelujejo ter predelujejo družbi prijazna oblačila. V butiku najdete Redesign suknjiče KNOF, unikatne modne dodatke – ko odpadni materiali postanejo šik pentlje, rokavičke, naglavni dodatki, modni dodatki, rože, barete, turbani. Zadrge postanejo ZIP broške in prstani, ostanki blaga povštrčki v obliki muc, kužkov, ustnic.

Za raznolikost in unikatnost izdelkov poskrbijo izbrane slovenske oblikovalke, ki zmeraj znova navdušijo tako z izdelki kot s kvaliteto izdelave, ki temelji na trajnosti in ne povzroča novega odpada materialov (zero-waste).

Salonski program v butiku ponuja prikupne secondhand skodelice, čajnike, lepo ohranjene in obnovljene vintage omarice in mizice, vintage stole s karakterjem, kultne Rex stole, zanimive lučke iz 80. let, vaze, svečnike in še in še.

Butik vodi modna oblikovalka Nataša Dokić

Modne kilometre je nabirala kot dekoraterka izložb, modna svetovalka, stilistka v backstageu na raznih lepotnih tekmovanjih.

Pred leti je tudi ustvarila svojo lastno blagovno znamko ND365.

2020 se je predstavila širšemu občinstvu na Ljubljana Fashion weeku z metuljasto kolekcijo torb in salonsko kolekcijo kimonov Salond365.

Svoje modne zgodbe pod lastno znamko piše in nadaljuje z reciklažami toplih torb, ki bodo kmalu na voljo v KNOF butiku. Predelava krznenih plaščev in odpadnega jeans materiala v galanterijo ter modne dodatke je namenjena ustvarjanju izdelkov, ki nas bodo greli v zimskem obdobju leta 2024.

Vintage popularnost in Novo mesto

Med mladimi je second-hand gibanje vedno bolj mišljeno kot upor sistemu, hitri modi in potrošnji ter podporo »slow shopping – slow living«, ki jih povezujejo z ozaveščanjem o trajnostnem načinu življenja. Tako si prizadevajo za trajnostno prihodnost in bolj premišljen način življenja.

Novo mesto potrebuje prostor, kjer se združujeta moda in umetnost. »Na naših petkovih druženjih se z razstavami lahko predstavijo fotografi, pisatelji, pesniki, slovenski oblikovalci in zeleni entuziasti. Zato je zima obarvana s petkovimi čajankami, kjer ob druženju razglabljamo (ob odprti mizi) in odpiramo zanimive teme, vezane na trajnost, modo in kulturo v svojem prostoru,« sporoča ekipa KNOF-a.

Kaj zanimivega najdemo v KNOFU?

»V Knofu najdete vse, kar potrebujemo za razvajanje duše in telesa: druženja in izbrane slovenske vintage kose ter modne oblikovalce, ki gostujejo pri nas. Popup dogodki so navedeni na našem modnem meniju na vratih, tabli butika in Facebook strani KNOF Collection Novo mesto.«

Rdeče in blešče za vstop v novo leto

Oblikovalka in vodja programov, druženj ter čajank predlaga za najdaljšo noč v letu nekaj rdečega ali bleščečega. Lahko je to mali modni dodatek broška v obliki ustnic, ročno izdelan unikatni naglavni kos, rokavičke z afirmacijo ali »statement« rdeča šminka. Za bolj pogumne pa obleka ali rdeča bareta z ročno izdelano rožo iz tila.

 Vse to in še več najdete v KNOF Butiku Novo mesto, kjer velja geslo: kreativnost nam ohranja fantazijo.

Prisrčno vabljeni vsak četrtek in petek od 10:00 do 18:00 ter ob sobotah od 10:00 do 14:00 na Glavnem trgu 17 v Novem mestu (pod Kavarno Meščanka).

Nudimo pa tudi modno svetovanje in unikatno nakupovalno izkušnjo po dogovoru.

Več info na naši FB strani KNOF Collection Novo mesto.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih