fbpx
Mestnik
FOTO: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto.
Aktualno Narava & zdravje Novice Zanimivosti & Zabava

Do konca meseca sprejemajo predloge občanov, v ponedeljek delavnica o prijavah in izvedbi

Zahvaljujoč participativnem proračunu so v Kopru uredili letni kino, Ajdovščina je dobila balinišče, na Ptuju so postavili fitnes na prostem, v Krškem pa so si zaželeli spoznati ženske, ki so v preteklosti pomembno zaznamovale preteklost mesta… Participativni proračun ima tudi Občina Straža, ki za tovrstne projekte letos namenja skupaj 20.000 evrov. Predloge občanov zbirajo do konca tega meseca, vse podrobnosti glede prijav pa bodo predstavili na skupni on-line delavnici, ki bo v ponedeljek, 11. aprila, ob 17. uri.

V primerjavi z lansko izvedbo participativnega proračuna so v straški občini letos znatno zvišali sredstva za posamezen projekt, ki mora biti skupaj z DDV vreden med 5.000 in 20.000 evri. Besedilo poziva in obrazec se nahajata tukaj: https://www.obcina-straza.si/wp-content/uploads/2022/03/Javni-poziv-2022-objava.pdf

Z namenom predstavitve koncepta participativnega proračuna, ki je eden od načinov neposrednega odločanja občank in občanov o porabi proračunskih sredstev, Občina Straža in Regijski NVO center prirejata spletno delavnico, kjer bodo predstavniki občine, vključno z v. d. direktorice občinske uprave Polonco Špelko Krštinc, in vabljeni gostje predstavili tudi merila, način zbiranja predlogov in morebitno glasovanje ter primere in projekte iz drugih občin.

»Kaj bi predlagali, da izboljšate vaše okolje? Pred vami je edinstvena priložnost, da v sklopu participativnega proračuna v Občini Straža predlagate projekt, ki bi po vašem mnenju obogatil vaš kraj. Udeležite se delavnice in dobili boste vse potrebne informacije in podporo za prijavo svoje ideje,« je občanes stalnim prebivališčem v Občini Straža, ki bodo dopolnili 15 let, nagovorila vodja Regijskega NVO centra Maja Žunič Fabjančič.

Delavnica bo potekala preko zooma

Za delavnico, ki bo prek zooma oz. spleta potekala v ponedeljek, 11. 4. 2022, ob 17. uri, prijave zbirajo do petka, 8. 4. 2022 tukaj: https://cutt.ly/sD4ywJb

Kot omenjeno, bo zaradi lažje izvedbe in vključitve čim večjega števila občanov in občank, delavnica potekala prek spleta, in sicer na naslednji povezavi:
https://us02web.zoom.us/j/83009847389?pwd=VTNGb2RiL0VmSzBKMmx1ckFNWXBYdz09

Več informacij glede poziva je na voljo tudi na elektronskem naslovu info@obcina-straza.si ali tel. št. 07 38 48 550. Rok za zbiranje predlogov se izteče konec meseca, tj. 30. 4. 2022, ko jih bo pregledala in ocenila komisija, oblikovana s sklepom župana Dušana Krštinca. Če bo prispelo več vlog, kot je razpisanih sredstev, bo sledilo javno glasovanje o predlogih, ki bodo izpolnjevali vsa merila. O vsem tem pa se bodo občani seznanili na ponedeljkovi delavnici, zato vljudno vabljeni k udeležbi.

Delavnico v sodelovanju z Občino Straža organizira Regijski NVO center, ki ga financirata Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019–2023 in MO Novo mesto.

Regijski NVO center – stičišče nevladnih organizacij JV Slovenije

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih