fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična. FOTO: Unspash.
Aktualno Novice Zanimivosti & Zabava

Dober milijon za večnamenske romske centre

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila dober milijon evrov evropskih sredstev za projekt Večnamenski romski centri kot inovativna učna okolja. S projektom spodbujajo prožne oblike učenja in podpirajo kakovostno karierno orientacijo za šolajočo se mladino na vseh ravneh izobraževalnega sistema, so sporočili iz službe.

Center šolskih in obšolskih dejavnosti bo v okviru sofinanciranega programa, za katerega sredstva prispeva Evropski socialni sklad, krepil kompetence, veščine in znanje romskih otrok – tako predšolskih otrok, učencev kot tudi mladostnikov – na način, da bo izboljšal njihovo vključenost in uspešnost v vzgojno-izobraževalnem sistemu in v družbi.

S projektom, za katerega so odobrili, kot so navedli za STA, 1.032.000 evrov, se bo torej sofinanciralo aktivnosti, v okviru katerih bodo razvite inovativne pedagoške prakse in prožnejše oblike za vzgojno-izobraževalno delo z romskimi otroki, ki bodo prilagojene posebnostim dela s to skupino otrok.

Razvite pedagoške prakse bodo nato uvedene v učna okolja večnamenskih romskih centrov ob upoštevanju načel individualizacije, personalizacije in diferenciacije na nivoju osnovnega in razširjenega vzgojno-izobraževalnega programa, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih