fbpx
Mestnik
Alojz Poglavc in Dami Zupi. Foto Andrej Matič, Zvone U.
Aktualno Novice Občina Šport

Dobrodelna kolesarja na maratonu po Sloveniji

Kolesarska maratonca, Alojz Poglavc iz Trebnjega in Dami Zupi iz Krškega, sta v nedeljo, 10. maja, zaključila svoj tridnevni podvig. Prekolesarila sta Slovenijo in medtem zbirala prostovoljne prispevke za socialno ogroženo družino iz Novega mesta. Odisejado sta začela v petek dopoldne pred avtohišo Avto Slak v Novem mestu, kjer ju je v nedeljo, na cilju, pričakala nasmejana in ponosna množica.                                                                                                       

Prevozila sta 1.223 km in 4.600 višinskih metrov

Med celotnim popotovanjem sta si vzela zgolj eno noč za počitek – na Godoviču ob petih zjutraj. In še to ne toplo priporočenih 8 ur, temveč, po besedah Damija Zupija, zgolj uro in petnajst minut. Noč pa je bila še manj hvaležna do Alojzija Poglavca, ki mu sploh ni uspelo zaspati. Čeprav nista mogla užiti popolnega spanca, pa sta lahko počivala med potovanjem, saj sta bila presenečena nad navdušenjem mimoidočih, ki so ju pogosto ustavljali in z njima radi poklepetali.      

Zbrana sredstva bosta podarila socialno ogroženi družini

Večkrat so se jima na poti pridružili tudi drugi kolesarji, ki so z njima odpeljali delček poti. Po celotnem vzponu na Vršič ju je spremljal tudi tekač Sandi Bayer. Športnika sta v sodelovanju s Lions klubom in Centrom za socialno delo v 54 urah in 28 minutah zbrala sredstva s štirimestno decimalko, ki bodo družini predana ta teden.

D.B.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih