fbpx
Mestnik
Aktualno Društva Narava & zdravje Novice Šport Zanimivosti & Zabava

Dobrodelni 12-urni tek na Trško goro

V soboto, 21. maja 2022, bo Novomeščan Andrej Zupan v sodelovanju z Društvom Celiac Slovenija za dobri namen dvanajst ur tekel na Trško goro. Tek ali pohod iz dvajsetih spustov in vzponov se bo začel ob 7. uri in bo namenjen otrokom s kronično boleznijo celiakijo, zanje bodo tudi zbirali prostovoljne prispevke.

Vstopna točka bo stojnica pri šoli GRM Novo mesto – Center biotehnike in turizma. Sledi vzpon na Trško Goro, ki jo dosežemo po 1900m in 210 višinskih metrih. Pri cerkvici Marijinega rojstva se bodo sodelujoči lahko okrepčali z dobrotami iz prve slovenske brezglutenske pekarne VITAPEK in novega breglutenskega ponudnika laZania. Na obeh točkah bodo zbirali prostovoljne prispevke za otroke s celiakijo, kronično sistemsko avtoimuno boleznijo, ki najpogosteje prizadene tanko črevo in je posledica preobčutljivosti na gluten.  

Andrej Zupan bo podvig začel ob 7. uri in ga bo ob 19. uri zaključil s skupinskim zadnjim vzponom na Trško Goro, so zapisali na občinski spletni strani.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih