fbpx
Mestnik
VIR: Mestna občina Novo mesto.
Aktualno Društva Novice Občina Starševstvo & otroci Zanimivosti & Zabava

Na PedenjTRŽNICI dobrodelno za otroška igrišča

Vrtec Pedenjped Novo mesto bo v petek, 27. maja 2022, med 16. in 18. uro na parkirišču na Novem trgu na PEDENJTRŽNICI predstavil izdelke vrtičkarjev, ki so jih med šolskim letom ustvarili na temo samooskrbe in varovanja okolja z ločevanjem odpadkov. Na dogodku bo vrtec zbiral sredstva za nakup novih, sodobnejših igral, so zapisali na občinski spletni strani.

Vrtec Pedenjped se je v šolskem letu 2021/22 preimenoval kar v ZELENI VRTEC PEDENJPED s sloganom »Spoštujemo, varujemo, ohranjamo, ustvarimo ZELENI VRTEC PEDENJPED«.

Skozi leto so v vrtcu s številnimi projekti krepili zavest o pridelavi lastnih živil in samooskrbi, varovanju okolja z ločevanjem odpadkov, recikliranjem oblačil oz. blaga in odpadne embalaže. Otroci so aktivno sodelovali pri pripravi izdelkov/pridelkov, ki jih bodo staršem in obiskovalcem predstavili na zaključni prireditvi PEDENJTRŽNICA. S prostovoljnimi prispevki, ki jih bodo starši in obiskovalci namenili njihovim produktom, bodo obnovili stara igrišča vrtčevskih enot ter za nakup novih igral.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih