fbpx
Mestnik
Aktualno Kultura Novice Zanimivosti & Zabava

Dobrodelni operno-tekaški maraton

V Občini Šmarješke Toplice v nedeljo pripravljajo Dobrodelni operni maraton z mezzosopranistko in tekačico Ireno Yebuah Tiran. Ta bo združil kulturo, šport in dobrodelnost ter s tekom in petjem povezal dolenjske občine Šmarješke Toplice, Novo mesto, Šentjernej in Škocjan. Ob prireditvi bodo zbirali denarne prispevke za mlade pevske in športne upe.

Na dobrih 42 kilometrov dolgi progi so predvidena vmesna postajališča, na katerih bo Yebuah Tiranova s svojimi pevskimi prijatelji odpela znane operne arije.

Prireditev ima tudi dobrodelno noto, saj želijo z njo zbrati denarne prispevke za “pomoč pri razvoju talentov za štiri mlade upe, ki so dosegli nekaj rezultatov, s tem projektom pa jih lahko še več”, so sporočili prireditelji.

Obiskovalci maratona bodo lahko svoje prispevke, evro ali pet evrov, prispevali s telefonskimi SMS sporočili. Pobudnica dobrodelnega teka je omenjena novomeška pevka in ljubiteljica teka, maraton pa je ob svetovnem dnevu teka pripravil šmarješki Zavod za turizem.

Denarne prispevke bodo zbirali za pomoč mladima glasbenikoma, Emi Starešinič in Janu Arhu, ter športnikoma, Klari Lukan in Lovru Šimcu. Maraton bodo na Karlovškovem trgu v Šmarjeti začeli v nedeljo ob 9. uri, in ga tam z zaključno prireditvijo in s podelitvijo zbranih prispevkov ob 17. uri tudi končali.

Vmesni pevski postanki bodo pri gradu Otočec, na novomeškem Glavnem trgu, pri Gostilni Vovko na Ratežu, pri Gostišču Pri Slavcu v Gorenjem Maharovcu, pred Kulturnim centrom Primoža Trubarja v Šentjerneju, pri Oštariji pri Selaku na Dobravi pri Škocjanu, pred občinsko stavbo v Škocjanu in na Karlovškovem trgu v Šmarjeti.

Med opernim maratonom bodo na Karlovškovem trgu v Šmarjeti pripravili tudi spremljevalni spored, so še sporočili prireditelji.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih