fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Doc.dr. Mateja Logar: Pojavnost okužb v regijah, v katerih smo sprostili omejitev gostinske ponudbe na prostem, je ostala na nizkem nivoju

Včeraj je bilo opravljenih 1.625 PCR testov in 6.285 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo potjrenih 205 novih okužb. 14- dnevna incidenca tako v Sloveniji znaša 486. Najnižjo incidenco še vedno beležimo v Posavju, najvišjo pa v Obalno-kraški in Koroški regiji.

Sedem dnevno povprečno število potrjenih primerov znaša 696 (včeraj 697), v bolnišnicah pa se zdravi 463 pacientov (včeraj 438).

Stanje v novomeški bolnišnici

V SB Novo mesto je trenutno hospitaliziranih 17 covid bolnikov, od tega 6 bolnikov potrebuje intenzivno nego.

V regijah, kjer so odprli gostinske lokale še vedno nizka okuženost

Vodja svetovalne skupine za covid doc. dr. Mateja Logar je na današnji novinarski konferenci dejala, da so okužbe v regijah, v katerih so sprostili omejitev gostinske ponudbe na prostem, ostale na nizkem nivoju. “To dokazuje, da lahko z doslednim upoštevanjem ukrepov sproščamo določene storitve,” je dejala.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih