fbpx
Mestnik
policija1
Aktualno Kronika in policijska poročila

Opit bežal pred policisti in trčil v službeno vozilo policije

Novomeški policisti so v petek popoldne med Mirno Pečjo in naseljem Brezje obravnavali 49-letnega voznika, ki je vozil nezanesljivo in ni upošteval njihovih ukazov, naj ustavi. Pri begu je trčil v policijsko vozilo in skušal peš pobegniti, a so ga na koncu ujeli. Čaka ga 3694 evrov globe in 30 kazenskih točk, so sporočili s policije.

Voznika so poskušali policisti ustaviti, ker je vozil nezanesljivo in pri tem ogrožal ostale udeležence v prometu. 49-letnik njihovih znakov ni upošteval, pač pa je vožnjo le še pospešil. V begu je vozil po levi strani vozišča in nevarno prehiteval. Na koncu je zapeljal v naselje Brezje, kjer je trčil v službeno vozilo policije in poskušal peš pobegniti, a so ga policisti prijeli in obvladali.

Med postopkom so ugotovili, da 49-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da vozi neregistriran in nezavarovan avtomobil ter da ima v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola.

Avto so mu zasegli, zaradi številnih kršitev zakona so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Za vse kršitve, ki jih je storil 49-letnik, zakonodaja določa globo v višini 3694 evrov in izrek 30 kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih