fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Vrtci, šole, študij

Dolenjske Toplice: več otrok – nov vrtec

V Občini Dolenjske Toplice lahko s strani ministrstva za izobraževanje pričakujejo nekaj več kot 1,17 milijona evrov pomoči za gradnjo novega vrtca. V treh letih namreč želijo zgraditi nov prostor za najmlajše. Denar bodo s strani ministrstva prejeli v treh letnih obrokih, preostanek naložbe (še 74 %) pa bo občina pokrila sama.

Predvidoma jeseni prihodnje leto, bodo v neposredni bližini Osnovne šole Dolenjske Toplice zabrneli gradbeni stroji. Občina je za gradnjo novega vrtca, ki ga lahko starši in otroci pričakujejo v roku treh let, že zagotovila zemljišča. Ta bodo odkupili od Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki ima ob šoli svoj Tabor Mojca.

Za nekaj manj kot 4.200 kvadratnih metrov zemljišča so skupaj z davkom namenili nekaj več kot 130.000 evrov občinskega denarja. Cilj projekta je dozidava objekta ob obstoječi OŠ v obsegu približno 1.991,30 m2. 

Pogodbeno so uredili tudi status dostopne poti, ki jo bodo ustrezno opremili. Do konca leta ali januarja prihodnje leto pričakujejo zagotovitev gradbenega dovoljenja, vlogo zanj, bodo sicer vložili te dni. Projektno dokumentacijo bodo pripravili do konca marca, nato načrtujejo objavo izvajalskega razpisa in izbiro izvajalca. Projekt bo predvidoma zaključen konec avgusta 2024.

Trenutno vrtec obiskuje 165 otrok, zadnje desetletje se število otrok povečuje, kar je tehten razlog za gradnjo novega prostora za najmlajše.

Novi vrtec bo predvidoma odprl vrata leta 2024.

M.L.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih