fbpx
Mestnik
Aktualno Šport Zanimivosti & Zabava

Naše mažorete pometle s konkurenco

Pretekli vikend je v Hrastniku potekalo 7. Državno prvenstvo Mažoretne zveze Slovenije, kjer
je na parketu zaplesalo preko 350 deklet iz 10 različnih klubov. Kljub temu, da je sama
organizacija tekmovanja ter tudi treningov znotraj društev v zadnjem času zahtevala kar
nekaj prilagajanja in potrpežljivosti, sta bila trdo delo in vztrajnost na koncu poplačana.

Novomeške mažorete so se na tekmovanju s konkurenco pomerile v kar 10 različnih kategorijah: prvi korak, cici korak, solo (kadet, junior, senior), par (kadet, junior, senior) ter skupina (kadet in junior). Z gotovostjo lahko rečemo, da je za dekleti najuspešnejše tekmovanje do sedaj, saj so se domov vrnila s kar 9 medaljami ter tako postala društvo z največ osvojenimi medaljami na letošnjem Državnem prvenstvu. Najmlajše, cici mažoretke, so v kategoriji PRVI KORAK osvojile 6 zlatih, 2 srebrni ter 2 bronasti medalji.
V skupinskem delu tekmovanja (CICI KORAK) so ista dekleta ponovno osvojila zlato medaljo, kot jim to uspeva že zadnjih nekaj let.

Dekleta, čestitke!

V kategoriji SOLO KADET je naslov državne prvakinje ubranila kadetska predvodnica Pia Novak. Iza Pelko je postala državna podprvakinja v kategoriji SOLO JUNIOR, Neža Vidmar pa je v tej najštevilčnejši kategoriji zasedla 7. mesto.
Tudi v kategoriji SOLO SENIOR so novomeščanke pobrale najvišja odličja – državna podprvakinja je postala Nina Pejič, zlato medaljo in naslov državne prvakinje pa si je priplesala Maja Klobučar. Odlično so se odrezali tudi naši mažoretni pari. Državni podprvakinji v kategoriji PAR KADET sta postali Nina Brčina in Dina Kišmetović.
V kategoriji PAR JUNIOR sta srebro osvojili Pia Novak in Iza Pelko, bronasti medalji pa sta si nadeli Alja Brulc in Iva Zarja Karničnik. Brina Gregorčič in Živa Kastelec sta v kategoriji PAR SENIOR zasedli 4. mesto. Nedvomno je za Novomeškimi mažoretami tudi najuspešnejše državno prvenstvo na skupinski ravni, saj so prvič v zgodovini domov prinesle naslov DRŽAVNIH PRVAKINJ. Za to so zaslužna dekleta iz skupine KADET, ki so pod vodstvom Ule Fink in Maše Rauh gledalcem in sodnikom postregle z energičnim nastopom ter si tako priplesale najvišjo stopničko.
Skupina JUNIOR pa je pod okriljem Nike Fink in Nine Kumer ponovno zasedla 3. mesto in znova dokazala, da spada v sam vrh mažoretne elite.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih