fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Dolenjski policisti v hišnih preiskavah zasegli več kosov orožja, na mejnem prehodu pa 1520 petard

Dolenjski policisti so več hišnih preiskavah, ki so jih izvedli v Dobruški vasi, odkrili pištolo, lovsko puško, naboje in dve plinski pištoli. Orožje, za katerega osebe niso imele dovoljenj, so zasegli in ga poslali v nadaljnjo preiskavo, zoper kršitelje pa bodo uvedli prekrškovni postopek. Na mejnem prehodu pa so zasegli 1520 petard.

Pri enem izmed osumljencev v Dobruški vasi so policisti našli in zasegli tudi televizijski sprejemnik, ki ga je ukradel iz prodajalne v Šentjerneju. Sprejemnik so vrnili v trgovino, osumljenca pa bodo ovadili na tožilstvo zaradi tatvine, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Na mejnem prehodu Obrežje pa so policisti ob vstopu v Slovenijo vozniku osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak po temeljiti mejni kontroli v prtljažniku avtomobila našli in zasegli 1520 petard. Prepovedane pirotehnične izdelke so mu zasegli, zoper 30-letnika pa uvedli postopek o prekršku.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih