fbpx
Mestnik
Doris Bubnjič slikarska razstava Soareja
Aktualno Kultura

Doris Bubnjić: slikarska razstava, literarno okno ter nastop Soareje

19. marca ob 16. uri je Novomeščanka Doris Bubnjić v sodelovanju z zavodom Zora razstavila svojo prvo slikarsko razstavo na Pumpnci. V literarnem oknu, česar je tudi snovator, je objavila svojo poezijo, ki je na voljo sprehajalcem na Župančičevem sprehajališču. Dogodek se je zaključil z nastopom skupine Soareja.

Doris Bubnjić se od malih nog udejstvuje na različnih področjih umetnosti. Najbolj dejavna je v svetu glasbe, trenutno je pevka v glasbeni skupini Soareja (kitara Aleš Bartelj, bobni Bojan Djordjević), sodelovala je tudi s Cvetom Šalijem v skupini Slon in Cvet je v jeseni, sodelovala je na albumu skupine Dablablues, raperjem Mirkom Vorkapičem ter Tomažem Zorkom – Zoretom.

Sama tudi uglasblja svojo poezijo, vendar pesmi še čakajo na studijsko snemanje.

Poeziji se posveča od svojega 10. leta, objavljala je v reviji Rast in Literatura. Od blizu se je spoznala tudi z gledališčem ter filmom.

Slikala je predvsem v šoli, na Gimnaziji Novo mesto je celo prejela nagrado za najboljšo sliko s strani Veleposlaništva Arabske republike Egipt. Ponovno je za čopič prijela v času korone in začela odkrivati abstrakcijo v različnih tehnikah, predvsem pa ustvarja z akrilom na platno.

Razstava bo na voljo za ogled do 1. 5. 2023.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih