fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP Novo mesto: hudo poškodovana peška pri Mcdonaldcu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 241 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.  S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Huje poškodovana peška

Okoli 17. 30 se je zgodila prometna nesreča na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 63-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce  trčila v 88-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Hudo poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v  bolnišnico. Policisti bodo zoper povzročiteljico nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Črnomelj so med kontrolo prometa v Semiču okoli 15. ure s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali  voznika osebnega avtomobila Renault clio. Kršitelj sprva znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je  nadaljeval z vožnjo in vozilo ustavil pri Vinjem vrhu pri Semiču. Med postopkom so policisti ugotovili, da gre za 38-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V vozilu je prevažal več oseb, kot je dovoljeno, otroci pa na sedežih niso bili zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. Kršitelj je vozil neregistriran in nezavarovan  avtomobil. Renault clio so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvi

Policisti PP Sevnica so posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Sevnice. Ugotovili so, da 83-letni nasilnež izvaja fizično in psihično nasilje nad zakonsko partnerko. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno  varnost in svobodo, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega  sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper moškega bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

V noči na 22. 3. so neznanci v okolici naselja Razdrto na območju PP Šentjernej odtujili okoli 5000 kg železnih rebrastih palic, naloženih na palete.

V kraju Prešna Loka  na območju PP Sevnica je med 19. 3. in 22. 3. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil avtomobilske pnevmatike, potapljaško opremo, opremo za podvodni ribolov, fotografsko opremo, plinski žar in sesalnik. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 5.000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Obrežju je v noči na 23. 3. nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil več kot 600 litrov goriva.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Okoli 17. ure so policisti na območju Obrežja ustavili Dacia duster hrvaških registrskih registrskih oznak. Med  postopkom so ugotovili, da 38-letni državljan Severne  Makedonije v vozilu prevaža pet državljanov Rusije, ki so  nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Severne Makedonije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja  države ga bodo  privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Rusije še potekajo.

Nedovoljeni prestopi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  (Rigonce, Dobova, Loče, Nova vas ob Sotli) izsledili in prijeli 24 državljanov Kube, 15 državljanov Maroka, sedem državljanov Nepala, šest državljanov Afganistana, tri državljane Gane, tri državljane Pakistana, državljana Albanije in državljana Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih