fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Šport

Državni prvaki na obisku v Zavetišču Turk

Klub MRK Krka s svojo prepoznavnostjo v rokometnem in širšem okolju želi pomen družbene odgovornosti prenesti tudi na naše mlade rokometaše, k temu nas spodbujajo tudi naši pokrovitelji, s Krko, tovarno zdravil d.d. na prvem mestu, ki vsako leto organizira teden dobrodelnosti, hkrati tudi Nova ljubljanska banka, ki s projektom NLB šport mladim, finančno spodbuja mladino k pozitivni spremembi našega okolja.

V želji biti boljši in dobrodelni smo včeraj popoldne ekipo starejših dečkov, ki je pred dnevi uspeh sezone okronala z naslovom državnih prvakov, odpeljali na obisk zavetišča Turk na Zajčjem Vrhu. K akciji zbiranja pomoči za zapuščene živali so pristopili že v lanskem letu, tudi tokrat pa so za živali prispevali del svoje žepnine in s hrano obdarili pse in muce, ki jih je v zavetišču vsako leto več. Med drugim so se seznanili z delovanjem zavetišča, njihovo dejavnostjo ter skrbjo za živali, ki svojega doma nimajo. Številne kosmatince so odpeljali na sprehod, ob tem pa spoznali, da dobrodelnost ni le denar, ampak tudi ostala dejanja, ki pomoči potrebnim nariše nasmeh na
obrazu. V Moškem rokometnem klubu Krka vselej stremimo k temu, da mlade, poleg športnih veščin, naučimo in v njihov vsakdan vnesemo tudi socialne veščine kot je empatija, skrb za sočloveka in najranljivejše na družbeni lestvici – skrb in pomoč živalim.

Fantje so v spremstvu trenerja Iztoka Adamčiča preživeli lepo, predvsem pa poučno popoldne ter si obljubili, da se ob koncu prihodnje sezone znova oglasijo v zavetišču v upanju, da bodo živali, ki so trenutno v oskrbi, le našle prave lastnike.

Ob tem pa se zahvaljujemo vsem podpornikom kluba, ki nas spodbujamo k boljšim dejanjem, Krka, tovarna zdravil d.d., Adria Mobil d.o.o., Roletarstvo Medle, Mestna občina Novo mesto, Nova ljubljanska banka, Zavarovalnica Triglav in številni drugi, so zapisali v sporočilu za javnost.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih