fbpx
Mestnik
Aktualno Vrtci, šole, študij

Državni sekretar obžaluje odstop ravnateljice SŠ Črnomelj

Pred dnevi je odstopila dolgoletna ravnateljica Srednje šole Črnomelj Elizabeta Prus, za njen odstop je danes izvedel tudi državni sekretar, ki se je v okviru vladnega obiska mudil v JV regiji. Po besedah župana se je javnost preveč vtikala, poroča Dolenski list.

Župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek je nad odločitvijo ravnateljice presenečen. Meni, da se je javnost preveč vtikala, premalo je bilo dialoga. » Situacija je ta hip za nas presenečenje, a verjamem, da bo svet šole in naš predstavnik v njem, s katerim smo redno v kontaktu, znal ustrezno reagirati. Po informacijah, ki jih imam, se stvari rešujejo in ni treba delat nobene panike. Tudi z ministrstvom smo v kontaktu, tudi z državnim sekretarjem se pogovarjava o možnih rešitvah. Verjetno je res tako, kot je danes predlagala ravnateljica, da bo verjetno najboljše, da pride nekdo od zunaj, da ga bo predlagalo ministrstvo, ” je povedal župan.

Srednjo šolo je danes sicer obiskal državni sekretar Damir Orehovec, ki je imel sestanek z dosedanjo ravnateljico Elizabeto Prus. Sekretar je izrazil obžalovanje in poudaril, da si želi, da bi šola v Črnomlju ostala.

ravnateljica Srednje šole Črnomelj Elizabeta Prus

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih