fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Šport Zanimivosti & Zabava

Duh gladiatorjev iz Novega mesta in Črnomlja v Puljski areni

Na povabilo Istarske in Hrvaške zveze tajskega boksa se je odzvalo strokovno vodstvo Slovenske zveze tajskega boksa z dvema mednarodnima sodnikoma. V amaterskem delu mednarodnega tekmovanja »MUAYTHAI OPEN CUP IFMA« so barve Slovenije zastopali borci Gladiator gyma Črnomelj in SCORPION gyma Novo mesto, ter tekmovalci iz Hrvaške, Srbije, Črne Gore in Bosne in Hercegovine.

V amaterskih borbah je kot prvi slovenski predstavnik v ring vstopil Ognjen Lazarević, v kategoriji do 67kg mladinci. Prvi dvoboj je zaključil suvereno, z zmago nad Hrvaškim predstavnikom s 3:0. V drugem dvoboju je-v dokaj izenačeni borbi-zmaga zasluženo pripadla njegovemu nasprotniku Žanu Ilcu iz Črnomalskega Gladiator gyma, z deljeno sodniško odločitvijo 1:2. Tako je Ognjen Lazarević, član Scorpion gyma zasedel 2.mesto in se vrnil domov s srebrnim odličjem.

Žal je najmlajša udeleženka tekmovanja, komaj 12 letna Lily Fidersek, v kategoriji do 54kg, ostala brez borbe. Tako se je njena vloga v hipu spremenila in postala je del tehnične ekipe. Asistirala je Ognjenu in Saši v ringu, v Puljskem amfiteatru, katerega ni zapustil duh gladiatorjev. “Še se bom vrnila in drugič bom v ringu”, je povedala Lily iz Scorpion gym-a.

V večernem spektaklu »KING OF ARENA« je, po profesionalnih pravilih tajskega boksa – muaythai, nastopil edini slovenski predstavnik Sašo Vorkapić, v kategoriji do 71kg. V modrem kotu Puljskega amfiteatra mu je nasproti stal Vice Bobić iz Hrvaške. Sašo Vorkapić, član Scorpion gyma je dvoboj suvereno končal z zmago že v prvi rundi s TKO – tehničnim nokavtom in tako osvojil naziv »KING OF ARENA« do 71kg. »Žal mi je le, da je prišlo do odpovedi italijanskega borca in spoštovanje borcu iz Hrvaške, ki je dvoboj sprejel večer pred spektaklom “KING OF ARENA”, je povedal Sašo.

Spektakel v Puljski areni je navdušil več kot tisoč gledalcev, tudi navijači iz Slovenije. Poleg tekmovalnega dela se je pred borilnim spektaklom odvil seminar »ARENA FIGHT CAMP«, v organizaciji Istrske zveze tajskega boksa in puljskega kluba ”Punch it Gym Croatia – Pula”, kjer so se lahko naučili veliko novega, od najboljših, svetovno znanih trenerjev in borcev, kot so: Sak Kaoponlek (borec in trener tajskega boksa), Mike Passenier (‘Big Mikea’), eden najbolj znanih kick boks trenerjev, Alen Babić( bokser), Rade Opačić , Antonio Plazibat in Teo Mikelić.

Po zaključenem tekmovalnem delu smo na skupnem sestanku z organizatorji, ki je potekal v prijetnem vzdušju, zedinili, da tovrstni dogodki omogočajo multikulturno druženje mladih, višajo zavest o zdravem načinu življenja s športom, višajo samozavest in voljo za dosego zastavljenih ciljev pri vseh populacijah.

Slovenska zveza tajskega boksa se zahvaljuje za izjemen sprejem in pogostitev Istarski in Hrvaški zvezi tajskega boksa in jim ob tem čestita za odlično izpeljan mednarodni športni dogodek. Predsednik Slovenske zveze tajskega boksa g. Iztok Vorkapić, je kot prvi svetovalec predsednika IFMA dr. Sakchye Tapsuan že podal uradno poročilo na svetovno organizacijo IFMA, ki združuje 148 držav članic v športni panogi tajski boks-muaythai.

Ob tej priložnosti se Scorpion gym zahvaljuje družbeno odgovornim podjetjem, ki so jim omogočila odhod na mednarodni športni dogodek: KOBE INŽENIRING d.o.o., CASINO – HOTEL
SAFIR – BGS d.o.o., LEKARNA NOVAK d.o.o., MPH d.o.o., TRY CAT prodaja in storitve in XPS d.o.o.,
ter Avto hiši Berus d.o.o. iz Novega mesta.

Tekst in foto: Scorpion gym

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih