fbpx
Mestnik
FOTO: Unsplash.
Aktualno Novice

Medobčinsko redarstvo za varovanje okolja in voda

Na ribniku Blato so se na delovnem srečanju sestali ribiški čuvaji Ribiške družine Novo mesto, inšpektorji Sektorja uniformirane policije PU Novo mesto, policisti policijskih postaj in vodja medobčinskega redarstva Skupne občinske uprave občin Dolenjske z redarji občin z Dolenjske. Glavni namen srečanja je bil krepitev sodelovanja z namenom učinkovitega in uspešnega zavarovanja naravnega okolja in preprečevanja škodljivih dejanj, ki ogrožajo ribolovne in varstvene vode, sporoča Mestna občina Novo mesto.

Na srečanju so bili predstavljeni primeri dobrih praks in sprejeti predlogi za nadgradnjo sodelovanja, izvedbo skupnih intervencij, kombiniranih patrulj in drugih skupnih akcij. Prav zaradi tega bodo v poletnih mesecih opravljeni skupni nadzori z ribiči ter medobčinskimi redarji, saj ribiči zaznavajo čedalje več prekrškov v zvezi z nedovoljenim lovljenjem rib.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih