fbpx
Mestnik
FOTO: Policija.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Dva kolesarja padla in se huje poškodovala

PROMETNA VARNOST

Padca kolesarjev, oba huje poškodovana

Brežiški policisti so bili 8. 7. nekaj pred 10. uro obveščeni o padcu kolesarja v Selih pri Dobovi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 71-letni moški vozil električno kolo in zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

8. 7. popoldne se je zgodila prometna nesreča na cesti med Gorenjo vasjo in Brezovico (občina Šmarješke Toplice). Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 46-letni kolesar peljal po lokalni cesti proti Brezovici in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hude poškodbe.

Poškodovan voznik mopeda

Brežiški policisti so bili 8. 7. nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo mopedista in voznice osebnega avtomobila v križišču v Brežicah. Ugotovili so, da je do trčenja prišlo, ko je 39-letna voznica v križišču odvzela prednost 18-letnemu mopedistu, ki je padel in se lažje poškodoval. Okoliščine nesreče še preverjajo.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Presladolu na območju PP Krško je v noči na 8. 7. nekdo vlomil v garažo ob stanovanjski hiši in odtujil motorno žago, agregat in posode z gorivom. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 450 evrov.

Med 7. 7. in 8. 7. je v Dobličah nekdo iz objekta porezal in odtujil električne kable. Po oceni oškodovanca je povzročil za okoli 15.000 evrov škode.

Na Mirni je 8. 7. neznanec iz odprtega skladišča odtujil dva drogova za cestno razsvetljavo.

8. 7. je v naselju Hrib na območju Šmarjeških Toplic nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Srednjem Globodolu na območju PP Novo mesto je v noči na 8. 7. neznanec iz odprtih gospodarskih objektov odtujil električne vodnike in lastnika oškodoval za 700 evrov.

V noči na 9. 7. je v Dragovanji vasi na območju PP Črnomelj nekdo vlomil v poslovne prostore. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na parkirnem prostoru v Črnomlju je v noči na 9. 7. neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil dve kameri, več svetilk in tri lovske nože. Lastnika je oškodoval za 1.100 evrov.

V naselju Na Tratah v Novem mestu je v noči na 9. 7. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil nahrbtnik z denarnico. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je v noči na 9. 7. nekdo vlomil v kolesarnico stanovanjskega bloka in odtujil električni skiro znamke Xiaomi.

Na območju Nakla (PP Črnomelj) je med 7. 7. in 9. 7. neznanec vlomil v dva objekta. Odtujil je plinski žar z gorilnikom in ploščo in lovsko kamero. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

10. 7. dopoldne je na parkirnem prostoru na Otočcu nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico, nahrbtnik in športne copate. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 2.200 evrov.

Lahka telesna poškodba

10. 7. zvečer smo bili obveščeni, da naj bi v parku v Črnomlju prišlo do pretepa, ena oseba naj bi bila poškodovana. Policisti PP Črnomelj so opravili ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je zaradi dolžniško upniškega razmerja prišlo do spora med 42-letnim in 54-letnim moškim. Starejši naj bi mlajšega z nožem poškodoval v predelu vratu. Oskrbeli so ga v zdravstvenem domu in novomeški bolnišnici, kjer so ugotovili, da gre za lažjo poškodbo. Policisti bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Krške policiste so 8. 7. zvečer poklicali na pomoč iz naselja Kerinov Grm, kjer naj bi prišlo do spora in pretepa. 23-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Velika Dolina, Loče in Dobova) izsledili in prijeli 11 državljanov Irana, šest državljanov Iraka, pet državljanov Bangladeša, tri državljane Pakistana in državljana Gane in na območju PP Črnomelj (Zilje, Preloka,

Bojanci, Balkovci in Nova Lipa) 26 državljanov Bangladeša, deset državljanov Konga, devet državljanov Gane, devet državljanov Burundija, osem državljanov Kameruna, osem državljanov Pakistana, dva državljana Nigerije, dva državljana Gvineje in dva državljana Toga. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih