fbpx
Mestnik
Aktualno Borilni športi Društva Novice Šport

Ekipa Scorpion gym nastopila na uradni Amaterski ligi tajskega boksa 

Uspelo nam je! Končno po dolgi odsotnosti s športnih prizorišč, so zapisali člani Scorpion gym. V soboto 26.marca je ekipa Scorpion gym iz Novega mesta nastopila na uradni Amaterski ligi tajskega boksa pod okriljem Slovaške zveze tajskega boksa. Predviden je bil odhod z petimi tekmovalci a na koncu sta odpotovala: LILY Fideršek, ki je nastopila v kategoriji do 12 let in JAN Berus v članski kategoriji, v spremstvu trenerja. Poleg Scorpion gyma, sta se tekmovanja udeležila Gladiator gym iz Črnomlja in Ljubljanski Khun Kao gym.

Prvo zlato medaljo za Slovenijo in Scorpion gym, je na mednarodni ligi priborila najmlajša slovenska borka Lily Fideršek v kategoriji do 56kg. Nasproti ji je v rdečem kotu stala Slovakinja Radka Janova. Lily je dominirala v borbi skozi obe rundi, tako so ji sodniki pripisali zmago z 3:0. Čestitke za dosežen uspeh!

Jan Berus je nastopil v članski kategoriji do 81kg in se je boril 3x 2 minuti proti Slovaškem borcu Adamu Zavodski, ki je v borbo vstopil srčno in brez kompromisno in si tako priboril zmago z 3:0. Jan z svojo borbo ni zadovoljen, zato bosta z trenerjem analizirala dvoboj in se pripravila na nove izzive, že v mesecu aprilu.

Zmaga je »sladka«, a iz poraza se lahko veliko naučimo.

ZAHVALA družbeno odgovornim podjetjem: KOBE INŽENIRING d.o.o., EVENTUS d.o.o. in uradnemu pokrovitelju prevoza AVTO Slak d.o.o. Trebje in Novo mesto. Ter seveda staršem.

FOTO: Scorpion gym

Napovednik uradnih velikih mednarodnih tekmovanj v tajskem boksu za leto 2022

  • Muaythai day 10. April Brescia /Italija
  • Svetovno prvenstvo (člani) 26. maj – 4 junij Abu Dhabi / ZAE
  • Svetovno prvenstvo (otroci in mladinci) 12 – 21. Avgust Kuala Lumpur /Malezija
  • Svetovne Igre Birmingham 7. – 17. julij /Amerika
  • Evropske študentske igre 20. – 25. julij Lodz /Poljska
  • European muaythai league 30. april Istanbul /Turčija

Že dolgo načrtovana in končno uradno potrjena organizacija in izvedba mednarodnega tekmovanja v tajskem boksu »ALPE ADRIA CUP«, kot idejnega tvorca Slovenske zveze tajskega boksa v sodelovanju z Črnogorsko, Srbsko in Hrvaško nacionalno športno zvezo.

  • ALPE ADRI CUP

Junij / Hrvaška

September/ Črna gora

November/ Slovenija

December/ Srbija

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih