fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Šport

Ekipno DP do 16 let na Otočcu

Po kar osemmesečni epidemiološki prekinitvi vseh uradnih šahovskih tekmovanj v Sloveniji je Šahovsko društvo KRKA organiziralo prvo šahovsko državno prvenstvo v letu 2021. V hotelu Šport Terme Krka Otočec so tokrat igrali ekipno v fantovski in dekliški konkurenci do 16 let, skupaj pa je tekmovalo 14 ekip iz vse Slovenije. Šahisti in šahistke so od petka, 21. maja, do nedelje, 23. maja 2021, odigrali 5 dvobojev v standardnem šahu, po katerih smo dobili prve letošnje šahovske državne prvake:

Fantje:
  1. ŽŠK Maribor
  2. ŠS Tomo Zupan Kranj
  3. ŠK Komenda
Dekleta:
  1. ŽŠK Maribor
  2. ŠS Tomo Zupan Kranj
  3. ŽŠK Maribor 2

Prva novomeška ekipa (Anej Bizjak, Alexei Bizjak, Pavel Radež) je na prvenstvu osvojila sedmo mesto, druga ekipa (Klemen Šumak, Rosa Brinovar, Lovro Tiran) pa je bila osma.

Organizatorji tekmovanja so kljub zahtevnim pogojem uspešno izvedli državno prvenstvo in omogočili neposredni spletni prenos tekmovanja na dvanajstih elektronskih šahovnicah, že čez dober mesec pa bo na Otočcu glavni dogodek ob 75-letnici delovanja Šahovskega društva KRKA Novo mesto – tradicionalni turnir Terme Krka OPEN bo letos štel tudi kot odprto državno prvenstvo!

Robert Rudman, prof.
predsednik Šahovskega društva KRKA Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih