fbpx
Mestnik
Foto: NTK Krka.
Aktualno Dogodki Namizni tenis Novice Šport

Ekipno evropsko prvenstvo: SLOVENIJA – FINSKA 3:1

Darko Jorgić po imenitnih igrah v zadnjem mesecu napredoval s 25. na 23. mesto na svetovni jakostni lestvici ITTF – Danes pomembno srečanje z ekipo Luksemburga.

Prvi dan ekipnega evropskega prvenstva v namiznem tenisu v Cluju v Romuniji je slovenska moška reprezentanca – sestavljajo jo nekdanji igralci prve ekipe NTK Kraka Novo mesto Jorgić, P. Hribar in Cvetko -, v svoji skupini premagala Finsko s 3:1. V prvem dvoboju je Peter Hribar proti najboljšemu finskemu igralcu Benedeku Olahu dobro igral, a je bolj izkušeni igralec znal izkoristiti svoje prednosti. Darko Jorgić je opravil z obema tekmecema, Alexujem Naumijem in Benedekom Olhujem, Tilen Cvetko pa je v svojem prvem nastopu na članskem evropskem prvenstvu odlično startal in premagal Samulija Soineja. Danes igra slovenska reprezentanca z Luksemburgom.

Rezultati: Peter Hribar – Benedek Olah 1:3 (-10, -9, 8, -5), Darko Jorgić – Alex Naumi 3:0 (10, 5, , Tilen Cvetko – Samuli Soine 3:1 (6, 7, -4, , Darko Jorgić – Benedek Olah 3:1 (4, -6, 7, 9).

J.P.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih