fbpx
Mestnik
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Figurice, ki so bile nepogrešljiv del našega otroštva

Figurice, ki so bile nepogrešljiv del našega otroštva

Kinder figurice so postale nepogrešljiv del otroštva za mnoge generacije. Te majhne figurice, ki jih najdemo v Kinder jajčkih, niso le igrače, temveč tudi zakladnica kreativnosti in zabave. Ozrimo se v njihovo zgodovino, rekorde ter, zakaj so tako priljubljene med otroki in odraslimi. Kinder figurice so izdelek italijanske družbe Ferrero, ki je prvič začela proizvajati Kinder jajčka leta 1968. Ideja je bila združiti okusno mlečno čokolado s presenečenjem znotraj, kar so realizirali leta 1974. Prvotno so bile figurice preproste plastične igračke, vendar so se s časom razvile v raznolike kolekcije, ki zajemajo različne teme, like in avanture.

Kinder figurice so znane po svoji raznolikosti. Vsaka serija prinaša nove like, zgodbe in igralne elemente. Otroci se lahko veselijo odkrivanja najljubših junakov, medtem ko zbirajo različne figurice in jih vključujejo v svoje igre.

Družba Ferrero pogosto sodeluje z drugimi priljubljenimi blagovnimi znamkami in ustvarja posebne tematske zbirke. Tako se lahko otroci srečajo s svojimi najljubšimi junaki iz risank, filmov ali videoiger.

Kinder figurice in rekordi

Poleg tega so Kinder figurice pogosto vključene v različne svetovne rekorde, povezane s sestavljanjem, postavljanjem največje razstave ali izdelavo največje mozaik s pomočjo teh majhnih figuric.

Leta 2019 je devetletni fant iz Nemčije postavil rekord v sestavljanju kompleta Kinder figuric. Uspešno je sestavil celoten set, ki je vključeval več kot 100 figuric, v manj kot eni uri. Ta hitrost je osupljiva, glede na to, da so figurice majhne in zahtevajo natančnost pri sestavljanju.

V letu 2020 je skupina ustvarjalcev v Franciji postavila rekord za največji mozaik iz Kinder figuric. Uporabili so več kot 200.000 figuric, da so ustvarili ogromen umetniški mozaik. Ta projekt ni le izjemna umetniška stvaritev, temveč tudi demonstracija množične privlačnosti Kinder figuric in njihove sposobnosti, da združujejo ljudi v ustvarjalnem duhu.

V letu 2021 je ljubitelj iz Italije postavil svetovni rekord za največjo zbirko Kinder figuric. Njegova zbirka je obsegala več kot 10.000 različnih figuric, razvrščenih po serijah in letnicah. Ta rekord priča o strasti in predanosti, ki jo nekateri ljudje namenijo zbiranju Kinder figuric.

Leta 2022 je bila v Nemčiji postavljena največja razstava Kinder figuric. Razstava je vključevala tisoče eksponatov, ki so predstavljali zgodovino in raznolikost Kinder figuric. Ta dogodek je privabil številne obiskovalce.

Čar Kinder figuric ne pozna starostnih omejitev. Čeprav so prvotno bile ustvarjene za otroke, so postale priljubljene tudi med odraslimi. Zbiranje, sestavljanje in trgovina s Kinder figuricami so postali pravi hobi, ki združuje generacije in ustvarja posebne trenutke med družino in prijatelji.

S stalnimi inovacijami ter privlačnimi dizajni Kinder figurice še naprej navdušujejo otroke in odrasle po vsem svetu. Njihova preprosta, a čarobna narava nudi možnost za ustvarjanje spominov in povezovanje med ljudmi skozi igro.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih