fbpx
Mestnik
Policija.
Kronika in policijska poročila

Hodil po Brežicah in streljal, prebivalci v strahu

V središču Brežic je popoldne prišlo do incidenta. Po prvih ugotovitvah policije se v stanovanjski hiši nahaja moški, ki ima pri sebi orožje. Posredujejo policisti specialne enote in pogajalci, so za STA pojasnili na Policijski upravi Novo mesto. Po dosedanjih informacijah in pričevanjih domačinov naj bi prišlo tudi do streljanja.

Prve ugotovitve policije kažejo, da je moški sam v hiši. Več informacij bodo javnosti lahko posredovali, ko bodo aktivnosti na kraju zaključene oziroma po končani preiskavi.

Domnevno oborožen moški naj bi sprva streljal v zrak pred tamkajšnjo lekarno, nato pa naj bi se zaprl v domačo hišo, pravijo okoliški prebivalci. Že nekaj časa se z moškim pogajajo policijski pogajalci, medtem naj bi bilo iz hiše slišati tudi strele.

Podobne informacije so prišle tudi do župana Brežic Ivana Molana, ki je za STA potrdil, da je cesta v okolici še zaprta. Po informacijah, ki so zaokrožile med okoliškim prebivalstvom, naj bi šlo za domačina, sicer nekdanjega policista.

Policisti domačinom svetujejo, naj zaradi varnosti ostanejo doma.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih