fbpx
Mestnik
neurje, gasilci, podrta drevesa
Slika je simbolična.
Aktualno Vreme

FOTO in VIDEO: Včerajšnje neurje podiralo drevesa, še bo hudo

Slovenijo je včeraj prešla obsežna nevihtna linija. Veter je podiral drevesa in odkrival strehe, v nekaterih delih države je bilo zvečer brez električne energije več tisoč odjemalcev. Kako obsežna je škoda torkovih neurij, bo bolj znano danes. Za popoldne in zvečer pa so zopet napovedana neurja s točo, vetrom in močnimi nalivi.

Nebo nad Kapitljem tik pred neurjem

Po torkovem neurju z močnim vetrom, ki je podiral drevesa, so številni ostali brez elektrike, delavci elektro podjetij pa so tudi ponoči odpravljali prekinitve.

Nekateri so parkirali v garažno hišo Tuša na Topliški

Gasilci 10 poklicnih enot in 301 prostovoljnega društva so s cestišč, objektov, vozil in telekomunikacijskih vodov odstranjevali večje število podrtih dreves ter prekrivali odkrite strehe stanovanjskih, gospodarskih, kmetijskih, industrijskih in poslovnih objektov.

Podrta drevesa in veter so povzročili škodo na objektih, cestni in železniški infrastrukturi ter na vozilih. Na progi v Grosupljem je zaradi podrtih dreves prišlo do prekinitve železniškega prometa.

Po Mrzli dolini je neurje razmetalo večje količine stiroporja. Foto: APJ.

Danes lahko v Novem mestu pričakujemo do 31 stopinj, na ARSO napovedujejo, da bo južna polovica sredi dneva in popoldne močno toplotno obremenjena, torej vroče bo. Popoldne, zvečer in ponoči lahko pričakujemo krajevna neurja s točo, sunki vetra in močnimi nalivi.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih