fbpx
Mestnik
loka, policija na loki
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: med kopanjem so jima ukradli vse

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 84 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov,  ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru  na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi utopitve in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Brez dovoljenja za volanom

Med kontrolo prometa na Otočcu so policisti okoli 21. ure ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila. Med  postopkom so ugotovili, da kršitelj vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Tatvina na kopališču

Na kopališču ob reki Kolpi na območju PP Črnomelj je med 17. in 18. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost dveh oškodovank in jima odtujil torbici z denarjem, dokumenti, bančnimi karticami, mobilnima telefonoma, ključi in osebnimi predmeti. Oškodovanki ocenjujeta, da sta oškodovani za okoli 3.000 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Okoli 21. ure so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ssangyong. Med  postopkom so ugotovili, da 50-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno  vstopili v Slovenijo. Nekaj pred polnočjo so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila VW passat hrvaških registrskih oznak. 36-letni državljan Hrvaške je prevažal štiri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v  Slovenijo. Državljanu Hrvaške in državljanu Romunije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S  kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k  preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Mostec, Jesenice na Dolenjskem, Župelevec,  Koritno) izsledili in prijeli 57 državljanov Pakistana, 39 državljanov Afganistana, 33 državljanov Maroka, 20 državljanov  Nepala, sedem državljanov Rusije, pet državljanov Indije, štiri državljane Konga, tri državljane Bangladeša, dva državljana Alžirije, dva državljana Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so nam sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih