fbpx
Mestnik
krka nad loko, poplava, poplave, razlitje krke
Aktualno Vreme

FOTO: Krka v Novem mestu se počasi razliva – zaenkrat na Dolenjskem še ni hujšega

Medtem ko voda in plazovi po Sloveniji povročajo večjo škodo, smo v Novem mestu lahko mirni, reka se le razliva na običajnih mestih. Prijavljenih je bilo 8 dogodkov, o poškodbah in poškodovanih ni še ne poročajo, so javili na Upravi za zaščito in reševanje. Most za pešce ob Gostišču Loka je zaprt.

V Straži so bili 3 prijavljeni dogodki v zvezi s poplavami, V Žužemberku 1, v Ivančni Gorici 2, v Šentjerneju 1, v Mokronog-Trebelnem 1.

Mirna

V ulici Cesta na Gradec na Mirni so gasilci PGD Volčje Njive preventivno postavili proti poplavne vreče pred objekt in odstranili naplavljena drevesa iz bližnje struge reke Mirna.

Zagorje ob Savi

Zaradi močnega deževja so v občini Zagorje ob Savi bili aktivirani gasilci PGD Zagorje-mesto, Loke, Izlake in Šentlambert, ki so polnili protipoplavne vreče, jih namestili v Mošeniku kjer reka Sava ogrožala stanovanjske hiše, prav tako so jih namestili pred domom starejših občanov in lekarno Izlake. Zaradi zaprtih cest je na območju ostalo ujetih 243 tujcev, ki so začasno nameščeni v telovadnici OŠ in gasilskem domu v Zagorju ob Savi. 5.8. Na območju občine Zagorje ob Savi posredujejo gasilci PGD Zagorje mesto, Izlake, Šentlambert ter PGD Tirna na območju občine Litija. Odstranjujejo podrta drevesa, čistijo stanovanjsko hišo ter sanirajo plaz na Izlakah.

Sevnica

Zaradi močnega deževja so bili v občini Sevnica aktivirani gasilci PGD Sevnica in Boštanj, ki so namestili protipoplavne vreče v Dolenjem Boštanju, na Radni in na Hermanovi cesti v Sevnici in z mehanizacijo očistili naplavnine izpod mosta.

Krško

Zaradi močnega deževja so bili v občini Krško aktivirani gasilci prostovoljnih gasilskih društev, ki nameščajo protipoplavne vreče ob reki Savi, kjer voda ogroža stanovanjske in druge objekte.

Brežice

Zaradi močnega deževja so bili v občini Brežice aktivirani gasilci prostovoljnih gasilskih društev, ki so polnili protipoplavne vreče in jih namestili ob objektih ob reki Savi in Krki, ter črpali vodo iz objektov. Gasilci PGD Obrežje, Brežice in Brežice okolica so včeraj, 4. 8. v večernem času izvedli evakuacijo gostov iz kampa Term Čatež.

Črnomelj

Včeraj, ob 20.03 je v naselju Črešnjevec pri Dragatušu, občina Črnomelj, voda iz bližnjega ribnika ogrožala objekt. Gasilci PGD Dragatuš so postavili protipoplavne vreče v dolžini osmih metrov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih