fbpx
Mestnik
Loka, poplava
Aktualno Novice Vreme

Foto: Krka poplavlja in vremenska napoved

Kot smo že dva dni nazaj pisali, da se je Krka razlila, so danes na različnih območjih pričakovane poplave, predvsem na lesenih mostovih v okolici Novega mesta delajo težave naplavine. Pri gostišču Loka so Krko zamejili, tako da se še vedno pride do njih. Tudi lesena mostova na Otočcu sta zaenkrat še prevozna. Zapora ceste je na cesti Šentjernej-Zameško na reki Krki zaradi poplavljenega cestišča ter ceste Zameško-Kostanjevica na Krki.

Včeraj pred pol osmo zvečer so na Šempetrskem mostu gasilci čistili naplavine, danes pa okrog osme ure zjutraj na Grajski cesti na Otočcu. Gasilci GRC Novo mesto in dežurni delavci cestnega podjetja so z mehanizacijo odstranili več naplavin, ki so se zaustavile ob podpornikih mostu preko reke Krke. Med odstranjevanjem naplavin je bil most zaprt za promet. Prav tako so včeraj gasilci odstranjevali naplavine v vasi Potok.

Jutri bo 13 °C ter oblačno, v petek popoldne in zvečer se bodo pojavljale posamezne krajevne plohe, dnevna temperatura se bo dvignila na 17 °C. V soboto bo nekaj več sonca, še bodo možne krajevne plohe. Topleje bo, okrog 20 °C, so zapisali na Agenciji RS za okolje.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih