fbpx
Mestnik
Aktualno

FOTO OKO: Vsako oko nosi svojo edinstveno zgodbo

Luka Štuhec in njegov poslovni partner Mart Ogrinc sta ustanovitelja podjetja Foto Oko in s svojo edinstveno podjetniško idejo sta osvojila svet očesne fotografije. Njuna zgodba se je začela v srednji šoli, kjer sta sanjarila o projektih in idejah s področja oblikovanja, animacije in fotografije. Ideja za Foto Oko je prerasla sanje in postala realnost, danes sta na to upravičeno ponosna.

Foto Oko je studio za očesno fotografijo, kjer sta Luka in Mart združila svojo strast do fotografije in umetnosti ter jo prelila v nekaj čisto posebnega. Njun koncept temelji na edinstvenosti posameznikovega očesa. Rezultat je neverjeten in pogled na oko je dih jemajoč.

Njuno fotografiranje poteka skrbno in strokovno, kjer se osredotočata na strankine želje in pričakovanja. Kljub temu, da fotografiranje enega očesa traja le 2-5 minut, se večina truda vloži v obdelavo in retuširanje, ki običajno traja 30-40 minut na oko. Rezultat je popoln umetniški izdelek, ki strankam omogoča posedovanje nečesa, kar je resnično edinstveno.

Umetnost očesa ni omejena le na barvo. Luka in Mart verjameta, da vsako oko nosi svojo edinstveno zgodbo, in to želita povedati skozi fotografijo. Med njunim delom sta odkrila presenetljive teksture očesnih šarenic, ki vedno znova navdušujejo tako njiju kot njune stranke. Najbolj ju fascinira, ko fotografirata očesa z več kot eno barvo, saj to razkriva še globlje plasti vsakega posameznika.

Med delom pri Foto Oko se vedno dogajajo zanimive in nepozabne stvari, povesta mlada podjetnika. Eden od posebnih trenutkov je bilo fotografiranje očesa gospoda iz Amerike, ki je zahteval nekaj povsem nenavadnega. Želel je, da mu ustvarita artističen efekt, kjer bi njegovo oko videti kot eksplozija, in nato si je zaželel še spremembo barve oči – s sive na zeleno. Ta zahteva je bila presenetljiva, saj se njune stranke običajno bolj zanimajo za ohranjanje svoje naravne barve oči. Vendar sta Luka in Mart sprejela izziv in gospoda pustila brez besed z izjemnim izdelkom.

Ja, ta zgodba o podjetništvu je dokaz, da mladostniško sanjarjenje lahko pripelje do uspešne zgodbe, le zbuditi se je treba!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih