fbpx
Mestnik
Foto: PU NM
Aktualno Kronika in policijska poročila

FOTO: Zbežali v koruzo

Policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje so zjutraj na avtocestnem počivališču Grič pod drobnogled vzeli sumljivo kombinirano vozilo hrvaških tablic, ki ga je vozil 26-letni državljan Hrvaške. Pri pregledu vozila so v tovornem delu odkrili 35 domnevnih državljanov Kitajske, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Kombinirano vozilo Renault Master so mu zasegli, postopek pa so prevzeli novomeški kriminalisti, ki so 26-letnika, ki ga bodo tudi kazensko ovadili, pridržali.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe, s sedežem na Obrežju, so popoldne pri Slovenski vasi ustavljali sumljiv dostavnik, nizozemskih tablic, ki pa ni upošteval znakov policistov in je z veliko hitrostjo odpeljal v smeri Jesenic, kje je zapeljal iz ceste v koruzo. Iz vozila je pobegnilo več oseb. Policisti so s pomočjo policistov specializirane enote za nadzor državne meje in vodnikov službenih psov v nekaj minutah prijeli skupaj deset domnevnih državljanov Iraka, pol ure zatem pa še 21-letnega državljana Nizozemske, ki je bil voznik dostavnika. Voznika so pridržali, mu zasegli avto in zanj napisali kazensko ovadbo, so nam sporočili Policijske uprave Novo mesto.

FOTO: PU NM

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih