fbpx
Mestnik
Mestni avtobus. Foto: MONM. Slika je simbolična.
Aktualno Izbor uredništva Novice Občina Vrtci, šole, študij

V septembru brezplačno na mestni avtobus

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti Mestna občina Novo mesto v septembru preko pametnega sistema Sitium omogoča brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi. Pametni sistem Sitium deluje kot fizična brezstična kartica oziroma kot aplikacija na telefonu, s tem pa omogoča preprostejši in enostavnejši način uporabe javnega prevoza.

Aplikacijo Sitium si lahko brezplačno naložite preko Google Trgovine ali trgovine vašega telefona, s sredstvi pa jo lahko napolnite z mobilno denarnico VALU. Fizično kartico Sitium, ki stane 5 evrov, pa lahko kupite na sedežu Mestne občine Novo mesto na Seidlovi cesti 1, v Knjižnici Mirana Jarca in na novomeški avtobusni postaji. V času promocije med 30. avgustom in 15. septembrom jo dobite brezplačno. Na teh mestih je tudi možnost polnitve kartice z dobroimetjem. V prihodnosti bo sistem Sitium zagotavljal tudi možnost plačevanja parkirnine ter vstope na dogodke, v športne objekte, knjižnične storitve in izposojo koles.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih