fbpx
Mestnik
društvo sonce in luna, plesna skupina arabeska
Aktualno Dogodki Društva Izbor uredništva Novice

FOTOREPORTAŽA: poletje društva Luna in Sonce

Mladinsko društvo Luna in Sonce je srčna in ustvarjalna skupnost, kjer se mladi talenti združujejo v harmonično kreativno ustvarjanje. Plesna skupina Arabeska je društven simbol plesne ustvarjalnosti, navdiha in gibalne strasti. Verjamejo v pomembnost uravnoteženega razvoja tako telesa kot duha, zato sta Luna in Sonce simbol njihovega društva.

Njihovi plesalci so srčni otroci, ki jih povezuje ljubezen do plesa. Vsak korak, vsak telesni gib je odraz notranjega sveta in izjemne energije, ki jo radi delijo z občinstvom. S kreativnimi nastopi, gracioznostjo in izraznostjo se z velikim veseljem predstavljajo na odrih ter ustvarjajo privlačne plesne zgodbe.

Kot aktivna in kreativna skupnost mladih Mladinsko društvo Luna in Sonce vztrajno vzpodbuja mlade talente, jim zagotavlja raziskovalno platformo za izražanje umetniških sposobnosti. S plesnimi in drugimi kreativnimi delavnicami, animacijami in tudi nastopi si društvo prizadeva k razvijanju barvite plesne kulture ter ustvarjanju okolja, kjer lahko mladi posamezniki zacvetijo in raziskujejo svoj umetniški potencial. V začetku junija so imeli priložnost nastopiti na plesnem gostovanju na otroškem karnevalu v Herceg Novem v Črni Gori. Skupaj z drugimi plesnimi skupinami so občinstvo pritegnili s svojo energijo in otroško razigranostjo. V nadaljevanju meseca junija so sodelovali tudi na Tednu kultur, kjer so zaplesali na Glavnem trgu in v Sepernova Qlandija.

Repertoar nastopov se ne zaključi tukaj. Ob koncu poletja so zaplesali na festivalu slovenske kulture v zlati Pragi, ki se je odvijal od 24. do 27.8. Slovenska veleposlanica na Češkem (Tanja Strniša) nas je razveselila z ogledom in pohvalo nastopa naših mladih plesalk.

Koreografija “Ples Upanja” popelje skozi čustveno potovanje, ki odraža življenjski cikel. Na odru se odvije gibanje, ki simbolizira neskončno kroženje življenja. Nato se začne sprememba. Skozi ritmično in harmonično gibanje se razodeva sporočilo, da za vsakim obdobjem teme pride doba svetlobe. Dežne kaplje se spremenijo v nežne dotike sončnih žarkov. Kot metulji se dvignejo v zrak, razpršijo svoja krila in zadihajo svobodo. Njihovi gibi postanejo lahkotni, zračni in polni življenja. Plesalci se preobrazijo v prečudovite metulje, ki simbolizirajo preporod, rast in prehod v boljši jutri. Skupaj plešejo v sinhronem vzletu, odražajoč upanje in vero v prihodnost.

“Ples Upanja” nas spomni, da je življenje nenehno gibanje med izzivi in priložnostmi ter da se lahko kljub najtemnejšim trenutkom na koncu vedno posveti svetloba. Skozi izražanje moči, odpornosti in preobrazbe nas plesalci vabijo, da verjamemo v potencial vsakega posameznika in prihodnost, ki nas čaka.

Vendar pa Mladinsko društvo Luna in Sonce ni le zaradi plesa. Predstavlja skupnost, ki se druži, podpira in ustvarja trajne vezi med mladimi. Verjamejo v moč skupnosti in v to, da se ob druženju in sodelovanju rodijo najboljše ideje. Skozi svoje dejavnosti spodbujajo ustvarjalnost, timsko delo in osebno rast. Septembra in oktobra vabijo k vpisu.

V organizaciji so polni strasti in zavezanosti k ustvarjanju pozitivnih vplivov na življenja mladih. Ponosni so, da lahko letos že četrtič zapored izvajajo programsko voden humanitarni tabor v čudovitem okolju Kranjske Gore. Ta tabor predstavlja priložnost za 50 otrok iz dolenjske regije, da preživijo nepozabne poletne dni, polne gibanja, športa, ustvarjalnosti in zabave.

Tabor je potekal od 28. do 31. avgusta. Udeležili so se ga otroci v starosti skupini 6 do 14 let. Skupaj z našimi prostovoljci smo ustvarili vzdušje topline, prijateljstva in druženja. Program tabora je zasnovan tako, da otrokom omogoča raznolike izkušnje. Vsak dan so se posvetili raznolikim dejavnostim, ki spodbujajo njihovo ustvarjalnost, gibanje in družabnost.

Humanitarni tabor v Kranjski Gori je priložnost za otroke, da se izognejo vsakodnevnim skrbem in se popolnoma posvetijo zabavi in povezovanju z vrstniki ter skupaj ustvarjajo nepozabne trenutke in spomine.

Društvo Luna in Sonce

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih