fbpx
Mestnik
Foto: MONM
Aktualno Dogodki Novice Občina

Gabrje bo dobilo novo parkirišče

V Krajevni skupnosti Gabrje so podpisali pogodbo za izgradnjo parkirišča, in sicer pof cerkvijo, ki bo služilo kot vstopna točka izletnikom na Gorjance. Izvajalec gradnje bo podjetje KOP Brežice

KS Gabrje bo dobila 52 parkirnih mest za osebna vozila, 3 parkirna mesta za funkcionalno ovirane osebe, 2 parkirni mesti za avtodome, 4 parkirna mesta za motorna kolesa in 10 parkirnih mest za kolesa. Investicija bo znašala več kot 197 tisoč evrov. Župan MONM Gregor Macedoni je poudaril, da bo infrastruktura služila tako obiskovalcem kot tudi samemu kraju, saj je želja, da se območje Gorjancev razbremeni motornega prometa.  »Hkrati bo novo parkirišče tudi priložnost, da razvijamo dodatne turistične programe, zato verjamem, da se bo območje Gorjancev v turističnem smislu razvijalo naprej,« je še poudaril župan.

Razbremenitev zasebnikov

V zadnjem obdobju se število obiskovalcev na Gorjancih povečuje, zato bodo nova parkirišča razbremenila turiste in zasebnike zemljišč, saj zdaj obiskovalci zaradi prostorske stiske parkirajo pri zasebnikih.

Novonastalo parkirišče bo delno asfaltirano, del, ki bo namenjen avtodomom, pa bo travnat. Na parkirišču se postopoma pripravlja tudi vsa potrebna infrastruktura za trajnostno mobilnost, kjer bodo v nadaljevanju postavljene še polnilnice za električne avtomobile in kolesa ter morebitna infrastruktura za uporabo avtodomov.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih