fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Vrtci, šole, študij

Gordani iz varstva Nogice ponovno odprtje predstavlja veliko olajšanje

V sredo, 18. novembra 2020, je vlada določila, da lahko varuhi predšolskih otrok ponovno nadaljujejo z opravljanjem svoje dejavnosti. Seveda pa morajo pri svojem delu upoštevati priporočila NIJZ.

Varstvo Nogice

Gordana iz varstva Nogice nam je povedala, da ji ponovno odprtje predstavlja veliko olajšanje, in sicer ker čuti stisko staršev, ki poleg svojega obsega dela v služi delujejo dodatno v celodnevni vlogi varstva otrok. Poleg varstva otrok pa jih sedaj čaka dodatno delo – razkuževanja, razmiki prihodov in odhodov staršev. “Glede priprav sem poskrbela, tako kot na dnevni in tedenski bazi, poskrbela za razkuževanje ležalnikov, kljuk, garderobe, lesenih in plastičnih delov, ki so z nami v stiku. Oprala sem prevleke in stvari iz blaga, nabavila večjo količino mask in razkužl,” je povedala. Po priporočilih NIJZ morajo prezračevati večkrat dnevno, nositi maske, razmakniti prihod in odhod staršev. Dejala je, da je ob začetku šolskega leta imela 4 otroke v varstvu in prav tako jih ima sedaj ob ponovnem odprtju.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih