fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Društva Novice

Gozdna kolesarska pot Dirty Rok’c

Člani društva Zverinice so letos pridobili oz. zgradili novo gozdno kolesarsko pot – Dirty Rok’c, ki razširja obstoječi MTB Skill park v Krajevni skupnosti Regrča vas.

Na vožnji je priporočljivo gorsko kolo, vendar to ni pogoj, saj se lahko po poti zapeljete z vsemi vrstami koles. Proga spada med proge lažje težavnosti in je namenjena predvsem začetnikom, otrokom in pa tudi kolesarjem, ki imajo za seboj že nekaj izkušenj. Med vožnjo spoznavate gozd in napredujete v različnih znanjih vožnje, kot so zavijanje, pospeševanje, drža na kolesu. Pot se navezuje na obstoječi Skill park in na drugi strani ponuja možnost povezave z bližnjim in malce daljšimi turami okoli Novega mesta.

Nova pot, ki znaša približno dva kilometra, se skoraj povsem umika od pohodniških poti in hkrati izkorišča naravno danost pokrajine in gozda. Gre za t.i. krožni »single track« z zavoji in naravnimi preprekami, pot pa se prostorsko ne oddalji kaj dosti od Skill parka. Široka je največ polovico metra in je zaenkrat brez umetno zgrajenih ovir.

Trasa Dirty Rok’c se začenja pred ruševinami cerkve Sv. Rok in vodi na drugo stran Skill parka ter se na vrhu hriba odcepi desno. Ven se tako pripeljete pred križiščem, kjer se diagonalno spustite v gozd na drugi strani poseke. Pot je v celoti označena in ji ni težko slediti.

Iz Društva zverinice sporočajo, da je v pripravi tudi brošura s karto, kjer bodo navedeni pogoji uporabe in varnostni ukrepi, ki ščitijo vse udeležence v naravi in skrbijo za varnost udeležencev in narave. Vse informacije bodo objavljene tudi na FB strani društva. Proga je bila zgrajena s pomočjo sofinanciranja Mestne občine Novo mesto in Krajevne skupnosti Regrča vas.

MONM / K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih