fbpx
Mestnik
Foto: Politikis.si
Aktualno Dogodki Gospodarstvo

Največ kršitev ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa na zunanjih površinah

Zdravstveni inšpektorat največ nadzorov opravi na javnih mestih, kjer tudi ugotovi največ kršitev ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa. V minulem tednu so tako izrekli 23 prekrškovnih sankcij, najpogosteje gre za druženje več družin. Na zelene površine pa so se preselili tudi posamezniki, ki kršijo prepoved zbiranja ob gostinskih lokalih, je povedala Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata.

Izpostavila je še, da pri posameznikih zaznavajo ponavljajoče se kršitve in aktivno nasprotovanje vladnim ukrepom. Zato so tožilstvu naznanili sum storitve kaznivega dejanja zoper več fizičnih oseb zaradi spodbujanja nestrpnosti in zaradi napeljevanja k prenašanju nalezljivih bolezni.

Policisti so novembra dnevno opravili več kot 2400 nadzorov in skupno ugotovili več kot 6000 kršitev, je povedal Alojz Sladič z Generalne policijske uprave.

STA

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih