fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična. FOTO: Unsplash.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Gradbišče na Jakčevi: Delavec večkrat udaril vodjo gradbišča

Policisti so na številko policije 113 sprejeli 201 klic, od tega je bilo 59 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ interventnih dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo, sporoča PU Novo mesto. Policisti so obravnavali tudi pretep na delovnem mestu in roparsko tatvino na domu starejše ženske.

Novomeški policisti bodo kazensko ovadili 45-letnega gradbenega delavca iz Ljubljane, ki je dopoldne povzročil lahke telesne poškodbe vodji gradbišča na Jakčevi v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah je vodja gradbišča pri kontroli gradbišča zalotil delavca pri kajenju in pitju piva ter ga na to opozoril. Ko ga je hotel odstraniti iz gradbišča pa je prišlo do prepira v katerem naj bi 45-letnik vodjo gradbišča večkrat udaril, da je moral iskati zdravniško pomoč.

Ponoči vstopil v dom 89-letnice

V noči iz ponedeljka na torek se je v naselju Strelac zgodila roparska tatvina. Po prvih ugotovitvah je ponoči več zamaskiranih neznancev vstopilo v hišo 89-letne stanovalke (obstaja možnost, da so bila vhodna vrata odklenjena). Pregledali so vse prostore in odnesli mobilni telefon, verižico in nekaj denarja – v vrednosti okoli 300 evrov. Nekaj minut po odhodu je gospa klicala sorodnike, ki okoli pol druge ure zjutraj niso slišali telefona. Za dejanje so tako izvedeli nekaj pred šesto zjutraj in o tem obvestili policijo na številko 113.

Veste kako ravnati, ko potrebujete klic na pomoč

Kadar občani potrebujejo pomoč policije, lahko pokličejo na interventno številko policije 113. Interventni klic na številko 113 sprejme in evidentira policist operativno-komunikacijskega centra (OKC), ki deluje znotraj vsake policijske uprave. V Sloveniji je osem takšnih centrov. Tudi ko občan pokliče pomoč policije na telefonsko številko najbližje policijske postaje ali se osebno oglasi v policijski enoti ali poišče neposredno pomoč policistov na kraju dogodka ali dejanja, je o tem takoj obveščen pristojni operativno-komunikacijski center. Policist, ki sprejme obvestilo o interventnem dogodku, mora od prijavitelja zahtevati čim bolj natančne podatke, na podlagi katerih lahko določi stopnjo prioritete in organizacijo intervencije.

Pri klicu na interventno številko policije 113 povejte:

KAJ se je zgodilo (prometna nesreča, kaznivo dejanje, pretep …),
KJE se je dogodek zgodil (kraj, vrsta ceste, npr. avtocesta, smer vožnje, bližina vidnejših objektov),
KDAJ se je zgodilo (ali ste na dogodek naleteli ali ste udeleženec dogodka),
ali je kdo poškodovan, število udeležencev (vozil, oseb) in
druge podatke, ki bi pripomogli k varnosti prijavitelja in drugih občanov.

Če bi bila pri prijavi dogodka komunikacijska ovira nerazumevanje jezika, poskušajte povedati osnovne podatke (kraj, ulica) ali v bližini poiščite koga, ki ga bo razumel in dogodek obrazložil policistu na interventni številki policije 113. Zloraba klica na številko 113 se kaznuje. https://policija.si/kontakti/nujni-klici-113

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih