fbpx
Mestnik
Policija.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Vroča kri na veselici v Straži, posredovali policisti

Policisti so med vikendom na številko 113 sprejeli 692 klicev, od tega so bili 204 dogodki takšni, kjer je bilo potrebno posredovanje policije. Vikend je bil pester po vseh temeljnih področjih dela (kriminaliteta, prometna varnost, mejne zadeve in tujci, javni red in mir), pri čemer je bilo nekaj več klicev in dogodkov povezanih z ilegalnimi migracijami, danes sporoča Policijska uprava Novo mesto.

 • Brežiški policisti so v petek popoldne intervenirali v Ponikvah, kjer je prišlo do pretepa. Po prvih ugotovitvah sta se sprla 22-letnik in 23-letnik zaradi dolžniških razmerij. Napetosti naj bi botroval še alkohol, tako da naj bi 22-letnik najprej uporabil dražilni sprej, nato pa še pesti in 23-letnika lažje poškodoval.
 • V soboto ponoči so policisti na številki 113 prejeli več klicev o zabodenih in poškodovanih osebah na Poganški ulici v Novem mestu, omenjali so nož in pištolo. Policisti so na kraju zasegli nož in pištolo, ki naj bi ju uporabil 70-letni osumljenec – z nožem naj bi poškodoval 32-letnega soseda po roki, s pištolo pa grozil. Oboje so mu sovaščani uspeli odvzeti in jih nato predali policistom. Na kraju je bilo več oseb, ki so policistom dajale zelo različne informacije o tem, kdo je koga in zakaj, zato preiskava še ni zaključena.
 • V nedeljo popoldne so novomeški policisti opravili ogled vloma v osebni avtomobil v Družinski vasi, kjer je bil parkiran od 16.30 pa do prijave, nekaj pred osemnajsto uro. Lastnik vozila je imel na zadnje sedežu nahrbtnik, kar je očitno premamilo priložnostnega storilca, da je razbil steklo na vozilu in odnesel nahrbtnik, v katerem je bila denarnica z dokumenti in denarjem, mobilni telefon, oblačila in sončna očala. Škode je za okoli 1.600 evrov.
 • V nedeljo zvečer so trebanjski policisti opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo v Mali Loki.  Lastniki so bili dva dni odsotni, kar so izkoristili neznanci in na silo vstopili v objekt, ga pregledali in ukradli nekaj zlatnine ter plato piva v vrednosti koli štiri tisoč evrov. So pa med vdiranjem naredili za nekaj tisoč evrov škode še na vratih in oknih hiše.
 • V noči iz nedelje na ponedeljek so vlomili v hiši na Ulici Ivana Roba v Novem mestu. Presenetili so lastnika, ki je že spal. Neznani storilec, ki naj bi bil v hiši sam, je lastnika zaslepil s svetilko in mu v zmešnjavi uspel iz denarnice vzeti nekaj gotovine. Šokiranega 85-letnika ni poškodoval, ga je pa zaklenil v hišo. Preiskava primera še poteka.

Javni red in mir

Policisti so obravnavali štirinajsti kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru.

 • V petek popoldne so policisti posredovali v trgovini v Šentjerneju, od koder je na pomoč zaradi nadlegovanja in kršenja javnega reda in miru poklical varnostnik. Policisti so 36-letniku, ki se je še vpričo policistov nedostojno vedel do varnostnika, napirali plačilni nalog.
 • V petek zvečer so policiste poklicali na pomoč na bencinski servis v Žabji vasi, od koder so klicali, ker naj bi dva Roma napadla eno osebo. Policisti so na kraju ugotovili, da naj bi ena oseba udarila 42-letnega domačina ter žalila prisotno žensko. Ko bodo policisti kršitelja izsledili, bodo zanj uvedli postopek o prekršku.
 • Plačilni nalog so v soboto popoldne napisali tudi 41-letniku iz okolice Črnomlja zaradi kršenja javnega reda in miru v gostinskem lokalu.
 • Policisti so morali v noči iz sobote na nedeljo posredovati na veselici v Straži, kjer naj bi prišlo do prepira in pretepa med več osebami nekaj pred tretjo uro. Osebe so varnostniki želeli pomiriti in odpeljati izven prireditvenega prostora, pri tem pa se je vmešalo še nekaj drugih oseb, ki so želele to preprečiti. Ob prihodu policistov so prisotni obtožili varnostnike, da so jih udarjali, pri čemer je bila edina poškodovana oseba varnostnik, ki je opravljal svoje delo in poskušal vzpostaviti javni red in mir na prireditvene prostoru. Prisotni naj bi ga tudi žalili. Policisti iz Dolenjskih Toplic o primeru še zbirajo obvestila, nato pa se bodo odločili ali bodo uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve javnega reda in miru ali bodo napisali kazensko ovadbo zaradi lahkih telesnih poškodb. Večina domnevnih kršiteljev še ni polnoletnih.
 • Metliški policisti so uvedli postopek o prekršku za organizatorja prireditve v Prilozju, saj je nekaj pred sedmo uro zjutraj, ko so na kraj prireditve prišli policisti, tam še vedno trajala javna prireditev z glasno elektronsko glasbo za okoli sedemdeset obiskovalcev. Organizator je imel dovoljenje do sedme ure zjutraj.
 • Krški policisti so v nedeljo dopoldne na bencinskem servisu v Krškem intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru. 23-letnik iz Kerinovega Grma je tam kričal in zmerjal zaposlene in stranke, dokler niso prišli policisti in mu napisali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih